YAPAY ZEKA

*İnsan düşüncelerini okuyan devrimsel bir yapay zeka modeli geliştirildi

Bilim insanları insan düşüncelerini okuyan bir GPT modeli geliştirdi. Geliştirilen yapay zeka modeli düşünceleri kelimesi kelimesine yorumlayamasa da bu fikirleri doğru bir tanıma dönüştürebiliyor.

OpenAI’nin ChatGPT sohbet robotunda ve Dall-E görüntü oluşturucusunda kullanılanlar gibi üretken önceden eğitilmiş dönüştürücüler (GPT), yapay zeka araştırmalarındaki modern teknolojinin temeli konumunda. Herkes GPT modellerini hemen hemen her şeye uygulamak istiyor ancak bu uyarlamalar tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bu tartışmalara ise insan zihnini okuyabilen yeni GPT-1 modeli eklendi.

Düşünceleri okuyan yapay zeka

 

*Yapay zeka sonunda bunu da yaptı: Artık düşünceleri yazıya dökebiliyor

Yapay zekanın yapamayacağı şey kalmayacak gibi… Şimdi de “beyin aktivitesi çözücü” yöntemleriyle düşünceleri yazıya çevirdi…

Bir kişinin düşüncelerini kelimelere çevirmek kulağa bilim kurgu filmlerinden fırlamış bir fikir gibi gelebilir, ancak Austin’deki Texas Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bir yapay zeka (AI) modeli tam da bunu yapıyor.

Araştırmacılar geliştirdiği modelin noninvaziv tarama yöntemlerini kullanarak birinin düşüncelerinden karmaşık dili çözmek üzere eğitilebileceğini söylüyorlar. Sinirbilim ve bilgisayar bilimleri yardımcı doçenti Alex Huth yaptığı açıklamada, “Noninvaziv bir yöntem için bu, tipik olarak tek kelimelerin veya kısa cümlelerin çevirisine kıyasla gerçek bir sıçrama,” diyor.

 

Loading

No ResponsesHaziran 19th, 2023