Dünyadaki terör şirket ve teşkilatları.

Dünyadaki terör şirket ve teşkilatları.

Chatgpt de dünyadaki terör şirketlerini soruşturduğunuzda karşınıza şunlar çıkıyor.

Ancak buna rağmen benim teröristim, terörist değil, iyi, kullanışlı deyip terör beslenmekte ve palazlandırılmaktadır.
Ancak ne garip değil mi, vatanını müdafaa eden Hamas terör örgütleri içinde sayılırken, terör ve işgal devleti İsrail ve ona babalık yapan Abd ve destekçileri Batı yok.
PKK terör örgütü içerisinde kabul edilirken ancak ona yardım edip destekleyen 20 civarındaki İsrail, Abd ve batı ülkeleri yok.

Dünyadaki terör şirket ve teşkilatları.

Dünyadaki terör şirketleri ve teşkilatları karmaşık ve sürekli değişen bir gruptur. En tehlikeli ve aktif olanlardan bazıları şunlardır:

**IŞİD:** Irak ve Şam İslam Devleti, dünyanın en büyük ve en güçlü terör örgütlerinden biridir. Suriye ve Irak’ın geniş bölgelerini kontrol ediyor ve dünya çapında saldırılar düzenliyor.

**El Kaide:** Usame bin Ladin tarafından kurulan El Kaide, küresel cihadın öncü örgütüdür. 11 Eylül saldırılarını düzenledi ve dünya çapında birçok başka saldırıdan sorumlu tutuluyor.

**Hizbullah:** Lübnan merkezli bir Şii milis ve siyasi partidir. İsrail’e karşı saldırılar düzenledi ve Suriye İç Savaşı’nda Esed rejimini destekledi.

**Hamas:** Filistinli bir militan ve siyasi örgüttür. Gazze Şeridi’ni kontrol ediyor ve İsrail’e karşı birçok saldırı düzenledi.

**Ebu Sayyaf:** Filipinler’de مستقر bir İslamcı terör örgütüdür. Kaçırma, bombalama ve cinayet gibi birçok saldırı düzenledi.

**El Nusra Cephesi:** Suriye İç Savaşı’nda aktif olan bir cihatçı örgüt. El Kaide ile bağlantılıdır ve birçok saldırı düzenledi.

** Boko Haram:** Nijerya’da مستقر bir İslamcı terör örgütüdür. Kaçırma, bombalama ve cinayet gibi birçok saldırı düzenledi.

** Taliban:** Afganistan’da مستقر bir İslamcı militan örgüt. 1996’dan 2001’e kadar Afganistan’ı yönetti ve şu anda Afgan hükümetiyle barış görüşmeleri yapıyor.

** LTTE:** Sri Lanka’da مستقر bir Tamil ayrılıkçı örgütüdür. 2009’da yenilgiye uğrayana kadar Sri Lanka’da bir iç savaş yürüttü.

** PKK:** Türkiye’de مستقر bir Kürt ayrılıkçı örgütüdür. 1984’ten beri Türkiye’de bir silahlı mücadele yürütüyor.

Bu sadece dünyadaki birçok terör şirketi ve teşkilatından birkaçıdır. Bu gruplar, masum sivillere karşı şiddet ve korku kullanarak hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar.

Terörle mücadele, küresel bir sorundur ve tüm ülkelerin birlikte çalışmasını gerektirir. Hükümetler, istihbarat paylaşımı, sınır güvenliği ve terör örgütlerine finansal desteğin engellenmesi gibi alanlarda iş birliği yapmalıdır. Ayrıca, sivil toplum ve özel sektör de terörle mücadelede rol oynayabilir.

Terörle mücadele kolay bir görev değildir, ancak masum sivilleri korumak için gereklidir.

@@@@@@@

1. IŞİD (Irak ve Şam İslam Devleti)
2. El Kaide
3. Boko Haram
4. PKK (Kürdistan İşçi Partisi)
5. ETA (Bask Ülkesi ve Özgürlük)
6. Al-Shabaab
7. Taliban
8. Hamas
9. FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri)
10. Hizbullah

Loading

No ResponsesMart 23rd, 2024