İsrail’de organ hırsızlıkları.

İsrail’de organ hırsızlıkları.


İsrail’de organ hırsızlığı iddiaları ilk olarak 1990’lı yıllarda gündeme geldi. İsveç gazetesi Aftonbladet, İsrail askerlerinin Filistinli mahkumlardan organlarını çaldıklarını iddia eden bir haber yayınladı. Haberde, İsrailli bir doktorun, 1988-1996 yılları arasında İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli mahkumlardan organlar alındığına dair itirafları yer aldı.

İsrail bu iddiaları reddetse de uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekti. İsrail hükümeti, organ bağışı konusundaki yasaları sıkılaştırarak, organ hırsızlığını önlemeye yönelik adımlar attı.

Ancak, organ hırsızlığı iddiaları, 2014 yılındaki Gazze Savaşı’nda tekrar gündeme geldi. Gazze Şeridi’nde düzenlenen operasyonlarda öldürülen Filistinlilerin naaşlarından hayati organların çalındığı iddia edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in iade ettiği Filistinlilerin naaşlarında, böbrek, kalp ve karaciğer gibi organların eksik olduğunu tespit etti. Bakanlık, İsrail’in bu organları kime ve hangi amaçla aldığını sordu.

İsrail, organ hırsızlığı iddialarını yine reddetti. Ancak, İsrailli yetkililer, Filistinlilerin naaşlarının iadesinde yaşanan gecikmelerin, organların bozulmasına yol açtığını kabul etti.

İsrail’deki organ hırsızlığı iddiaları, uluslararası toplumda da endişe yaratıyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, İsrail’i organ hırsızlığı iddialarını bağımsız bir şekilde soruşturmaya çağırdı.

İsrail’deki organ hırsızlığı iddialarının kanıtlanması halinde, bu durum, İsrail’in insan hakları ihlali olarak kabul edilecek.

@@@@@@@

İsrail’de insan dericiliği.

İsrail’de insan derisi kullanımı, organ hırsızlığı iddialarıyla birlikte gündeme gelen bir konudur. İsrail’de, 1985 yılında kurulan İsrail Deri Bankası, insan derilerinin toplanması, depolanması ve kullanılmasından sorumludur. Banka, derileri tıbbi amaçlarla, örneğin yanık hastalarının tedavisinde kullanmak üzere toplar. Ancak, bankanın Filistinli mahkumlardan veya öldürülen Filistinlilerden insan derisi topladığına dair iddialar da bulunmaktadır.

İsrailli yetkililer, Filistinlilerden insan derisi toplandığı iddialarını reddetmektedir. Ancak, Filistinli insan hakları kuruluşları, bu iddiaların ciddiye alınmasını ve araştırılmasını talep etmektedir.

İsrail’de insan derisi kullanımının, tıbbi amaçlar dışında, örneğin kozmetik veya sanatsal amaçlarla da kullanıldığına dair iddialar bulunmaktadır. Ancak, bu iddiaları destekleyen herhangi bir kanıt bulunmamaktadır.

İsrail’de insan derisi kullanımının yasallığı konusunda da tartışmalar bulunmaktadır. İsrail yasalarına göre, insan derisinin tıbbi amaçlar dışında kullanılması yasaktır. Ancak, bu yasaların uygulanıp uygulanmadığı belirsizdir.

İsrail’de insan derisi kullanımı, insan hakları ihlali olarak değerlendirilebilecek bir durumdur. Bu durumun, bağımsız bir şekilde araştırılması ve sorumluların cezalandırılması gerekmektedir.

İşte İsrail’de insan derisi kullanımıyla ilgili bazı iddialar:

* İsrailli bir doktorun, 1988-1996 yılları arasında İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli mahkumlardan organlar alındığını itiraf ettiği iddia edildi.
* İsrail’in 2014 yılındaki Gazze Savaşı’nda öldürülen Filistinlilerin naaşlarından hayati organların çalındığı iddia edildi.
* İsrail’in, Filistinli mahkumlardan veya öldürülen Filistinlilerden insan derisi topladığı iddia edildi.
* İsrail’de insan derisi kullanımının, tıbbi amaçlar dışında, örneğin kozmetik veya sanatsal amaçlarla da kullanıldığı iddia edildi.

Bu iddialar henüz kanıtlanmamıştır. Ancak, İsrail’de insan derisi kullanımının, insan hakları ihlali olarak değerlendirilebilecek bir durum olduğunu göstermektedir.

@@@@@@@@

İsrail’de kaçırılan küçük Filistinli çocuklar.

İsrail’de kaçırılan küçük Filistinli çocuklar hakkında internette birçok haber ve fotoğraf bulunuyor. Bunlardan bazıları şunlar:

– Filistinli çocuk El-Yazici, İsrail’in yetim bıraktığı kardeşine hem annelik hem de babalık yapıyor¹. Bu foto galeride, 14 yaşındaki Muhammed El-Yazici’nin, Gazze’de İsrail’in saldırıları sonucu annesini kaybeden ve babasından haber alınmayan 6 aylık bebek kardeşine nasıl baktığı görülüyor.
– İsrail saldırılarında ölen Filistinli çocukları anmak için 8 bin çift ayakkabı bırakıldı: İşgali durdurun². Bu haberde, Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenen bir etkinlikte, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında öldürülen Filistinli çocukları temsil etmek amacıyla meydana yaklaşık 8 bin çift çocuk ayakkabısı serildiği anlatılıyor.
– İsrail askeri Filistinli bir bebeği İsrail’e kaçırdı³. Bu haberde, İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında en az 9 bin 100 çocuk, 6 bin 500 kadın olmak üzere, 21 bin 822 Filistinli öldürüldüğü, 56 bin 451 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

(1) Filistinli çocuk El-Yazici, İsrail’in yetim bıraktığı kardeşine hem …. https://www.trthaber.com/foto-galeri/filistinli-cocuk-el-yazici-israilin-yetim-biraktigi-kardesine-hem-annelik-hem-de-babalik-yapiyor/62527.html.
(2) İsrail saldırılarında ölen Filistinli çocukları anmak için 8 bin çift …. https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/israil-saldirilarinda-olen-filistinli-cocuklari-anmak-icin-8-bin-ciftayakkabibirakildi-isgali-durdurun,FvWwS0Om0UCSfcDzJlqycA.
(3) İsrail askeri Filistinli bir bebeği İsrail’e kaçırdı. https://www.trthaber.com/haber/dunya/israil-askeri-filistinli-bir-bebegi-israile-kacirdi-825432.html.

@@@@@@@@

Dünyada çalınıp kaçırılan çocuklar.

**Dünyada çalınan ve kaçırılan çocuklar**, dünyanın her yerinde meydana gelen ciddi bir sorundur. Bu çocuklar, genellikle cinsel istismar, zorla çalıştırma veya organ ticareti gibi amaçlarla kaçırılır.

**Çocuk kaçırma nedenleri**

Çocuk kaçırmanın yaygın nedenleri şunlardır:

* **Cinsel istismar: ** Çoğunlukla, çocuk kaçıranlar çocukları cinsel istismar için kaçırırlar. Çocukların savunmasız olduklarını ve bu suçu kolayca işleyebileceklerini düşünürler.

* **Zorla çalıştırma: ** Bazı çocuk kaçıranlar, çocukları zorla çalıştırmak için kaçırır. Bu çocuklar, genellikle tehlikeli ve sömürücü koşullarda çalıştırılırlar.

* **Organ ticareti: ** Bazı çocuk kaçıranlar, çocukların organlarını satarak para kazanmak için onları kaçırabilirler. Bu, özellikle organ naklinin yasal olduğu ülkelerde yaygındır.

**Çocuk kaçırma kurbanlarının yaşadığı zorluklar**

Çocuk kaçırma kurbanlarının çoğu, ailelerinden ve arkadaşlarından uzakta, tehlikeli ve zorlayıcı koşullarda tutulur. Bu çocuklar, fiziksel ve duygusal istismara maruz kalabilir ve geleceklerini inşa etme yeteneklerini kaybedebilirler.

**Çocuk kaçırmayı önlemek için alınabilecek önlemler**

Çocuk kaçırmayı önlemek için alınabilecek bazı önlemler şunlardır:

* **Ebeveynler ve bakıcılara, çocuklarının güvenliği hakkında bilgi vermek.** Ebeveynler ve bakıcılar, çocuklarının güvenliği hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Çocuklara, yabancılarla konuşmamaları ve tanımadıkları kişilerle arabaya binmemeleri gibi güvenlik kuralları öğretilmelidir.
* **Çocuk kaçırma konusunda farkındalık yaratmak. ** Çocuk kaçırma konusunda farkındalık yaratmak, bu suçu önlemeye yardımcı olabilir. İnsanlar, çocuk kaçırma belirtileri konusunda eğitilmelidir.
* **Çocuk kaçırma olaylarını bildirmek. ** Bir çocuk kaçırma olayı görürseniz, derhal polise bildirin.

**Çocuk kaçırma, ciddi bir suçtur ve bu suçu önlemek için her düzeyde çaba gösterilmesi gerekmektedir.**

@@@@@@@@@

Amerika’daki Yahudi asıllı ve MOSSAD ajanı olan Jeffrey Epstein olayının mahiyeti nedir?

Jeffrey Epstein, Amerikalı bir finansçı ve hüküm giymiş seks suçluydu. 2008’de bir çocuğa fuhuş yaptırmak suçlamasıyla suçunu kabul etti ve 13 ay hapis yattı. 2019’da, reşit olmayan kızlarla seks ticareti iddiaları üzerine yeniden incelemeye tabi tutuldu. Federal seks ticareti suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken Ağustos 2019’da intihar etti.

Epstein, zengin ve güçlü insanlarla bağlantıları olan etkili bir sosyal figürdü. Aralarında Bill Clinton, Donald Trump ve İngiltere Prensi Andrew’un da bulunduğu birçok ünlü ile arkadaştı.

Epstein’ın, reşit olmayan kızları cinsel istismarda bulunmak için bir ağ oluşturduğu iddia edildi. Bu iddialar, Epstein’ın Manhattan’daki dairesinde ve Virgin Adaları’ndaki özel adasında düzenlenen partilere katılan kızlar tarafından desteklendi.

Epstein’ın ölümünden sonra, onun Mossad ajanı olduğu iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialar, Epstein’ın İsrail hükümetiyle yakın bağları olduğu ve İsrail için casusluk yaptığına dair kanıtlar içerdiğini öne sürüyor.

Epstein’ın Mossad ajanı olup olmadığı kesin olarak bilinmemektedir. Ancak, iddialar, Epstein’ın ölümünden sonra da devam eden tartışmalı bir olayı daha da karmaşıklaştırıyor.

Epstein olayı, Amerika’daki zengin ve güçlülerin çocuk istismarı ve cinsel sömürü ile olan bağlantılarını ortaya çıkaran önemli bir olaydı. Olay, Amerika’da çocuk istismarına karşı farkındalığı artırdı ve çocuk koruma yasalarının reformu çağrılarını artırdı.

Epstein olayının, Mossad ile olan bağlantıları da dahil olmak üzere, tüm boyutları hala araştırılıyor. Bu olayın, Amerika’nın siyasi ve istihbarat sahnesinde uzun süredir yankıları olmaya devam etmesi muhtemeldir.

@@@@@@@@

Loading

No ResponsesOcak 31st, 2024