FİLLERİN SAVAŞI

FİLLERİN SAVAŞI

 

Amerika’nın üssünde yapılan saldırıda 3 Amerikalıların ölüp 30’dan fazla Amerikalıların yaralanması üzerine; Amerika Başkanının ilk tepkisi İran’ı tehdit oldu. İki Senatör de bizzat Tahran’ın vurulmasını, İran’a saldırılmasını söyledi.

Bu ABD üssüne saldırı üzerine tüm manşetlerde, ABD İran’a saldıracak mı?

Şu anda saldırının olgunlaşması için alt yapısı kurgulanıyor.Tıpkı Biden ’in saldırının hemen akabinde İran’ı suçlaması gibi.Ortadoğu’yu karıştırmak isteyen aynı gizli ve kirli el, Türkiye’yi de karıştırmak istiyor.

Şu anda İran’la ABD arasında meydana gelmiş olan kavga aslında orta Doğu’yu yakmaya yönelik olan bir kavgadır. Rabbim muhafaza eylesin.

-Aslında 1993 yılında genel Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş kendisi bir Tv programında NATO’ya gittiğinde, masanın üzerinde dünyanın 8 kısma bölündüğünü ve Amerika’ya verilen özellikle; Suriye, Irak ve İran’ın olduğunu söylemişti.

O zamandan beri ABD adeta bir bahaneyle gerek vekalet savaşlarıyla ve zaten birbirleriyle örtülü bir savaş, bu sefer açıktan açığa vurmak için bir bahane arıyor. Aslında İran’ı vurmakla olay kalmayacak, otomatikman çevreye hatta Türkiye, Suriye ve Ürdün gibi çevre devletlere de ister istemez bir etki yapacak.

Göçler artacak. Tıpkı Suriye’de olduğu gibi.

Kısaca Ortadoğu’yu büyük bir yangına çekmek için Baydın giderayak, gitmeden özellikle Pentagon’un da teşvikiyle ve İsraillin zemini hazır etmesiyle aşırı ısrarcı bu durum ve İsrail’in İran’a saldırmasını temin etmek amacıyla bir yangın içerisine Ortadoğu çekilmeye çalışılıyor.

Bu alev gittikçe büyüyecek, büyütülecektir. Amaç İran’a saldırmak olsa da İran’ın şahsında Ortadoğu’yu şekillendirmek, Ortadoğu’yu tamamen yakıp yıkmak olacaktır.

Suriye, Irak ve Gazze’de olduğu gibi.

Bugün sadece Filistin ve Gazze yanmakla kalmamış, Netanyahu’nun dediği gibi, meseleyi çevreye de yaymayı düşündüğünü açıkça söylemektedir.

Ürdün’ün sınırına ordularını getirdiği gibi, Mısırı ve biz dahil birçok yeri tehdit ederek alevin İsrail’in üflemesiyle, Amerika’nın ve Avrupa’nın desteklemesi ile Ortadoğu bir yangın ortamı içerisinde çevriliyor.

Cenabı Hak muhafaza eylesin. Onların bir hilesi var ama Allah’ın da bir hilesi vardır. Cenabı Hak onların hilesini boşa çıkartma da elbette ki en hayırlı olanıdırÖyle zannediyorum ki ABD, Ortadoğu’yu yakmaya çalışırken, içindeki iç isyanlarla da içten yıkımıyla akamete uğrayacaktır.

– “Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin son yaşanan gelişmelerle yeniden Orta Doğu’ya girdiğini belirterek, ‘9 trilyon dolar harcadık, bizim tarafımız da dahil olmak üzere milyonlarca insanı öldürdük.’ itirafında bulundu.

Terörün ülkemize girmesini engellemek istiyorduk ama bunu yapmak istemediğim için bu konuda konuşamıyordum. Ve ertesi gün bir şey oldu. Böylece 4 yıl boyunca ağzımı bu konuda kapalı tuttum. Ama şimdi her zaman bu konu hakkında konuşuyorum. Hiç saldırıya uğramadık. Dünya ticaret merkezimiz yoktu. Gördüğünüz gibi saldırılar olmadı ve kesinlikle diğer ülkelerdeki gibi saldırılara sahip olmadık.

“Orta Doğu’ya yeniden dahil oluyoruz”

Ve bu arada şimdi Orta Doğu’ya tekrar dahil oluyoruz. Bakın neler oluyor. Siz de dahil oluyorsunuz. İşte yine Orta Doğu’ya gidiyoruz. 9 trilyon dolar harcadık, bizim tarafımız da dahil olmak üzere milyonlarca insanı öldürdük. Onların tarafı milyonlarda insan, 9 trilyon… Hiçbir şey. Ölümümüz var, kanımız var, hiçbir şeyimiz yok. Ve dedikleri gibi kanımızı ve hazinemizi harcadık. Kanımızı ve hazinemizi harcadık. Ve Kanımız hazinemizden daha önemli. O zaman bu bir utanç. DEAŞ’ı yenmem utanç verici. Haklısın. Bunu söylediğin için teşekkür ederim. Haklısın. ben de ona geliyordum. Ama o çok iyi. Çok zekidir. Bu taraftan. Teşekkür ederim. Başardık. DEAŞ’ın canına okuduk. Dört ila beş yıl sürmesi gerekiyordu fakat biz dört ayda hallettik.”

Not: Fillerin Savaşı, tarih boyunca birçok kez yaşanmış bir savaş türüdür. Savaş filleri, genellikle büyük ve güçlü hayvanlar oldukları için savaşlarda etkili bir silah olarak kullanılmıştır. Savaş filleri, düşman askerlerini korkutmak, onların moralini bozmak ve hatta onları ezmek için kullanılırdı.

Savaş filleri, tarih boyunca birçok kez belirleyici bir rol oynamıştır. Savaş filleri, düşman askerlerini korkutarak ve onların moralini bozarak savaşların kaderini değiştirmiştir. Filler savaşırken maalesef çimenler altta ezilmektedir.

Ortada zehirleyici bir güç denemesi yapılmaktadır.

MEHMET ÖZÇELİK

29-01-2024

Loading

No ResponsesOcak 29th, 2024