Müslümanların yaşadığı ülkeler hangileridir?

Müslümanların yaşadığı ülkeler hangileridir?


Müslümanların yaşadığı ülkeler, nüfusunun çoğunluğu veya önemli bir bölümü Müslüman olan ülkelerdir. Dünyada yaklaşık 50 ülke Müslüman çoğunluklu ülke olarak kabul edilmektedir1. Bu ülkelerin çoğu Asya, Afrika ve Orta Doğu’da bulunmaktadır. Bazı Avrupa ülkelerinde de Müslüman azınlıklar vardır.

Müslümanların yaşadığı ülkeler arasında en kalabalık olanı Endonezya’dır. Endonezya’da yaklaşık 231 milyon Müslüman yaşamaktadır1. Endonezya’yı Pakistan, Hindistan ve Bangladeş takip etmektedir. Bu dört ülke, dünyadaki Müslüman nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturmaktadır1.

Müslümanların yaşadığı ülkeler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Bing arama motorunu kullanabilirsiniz. Bing, size web arama sonuçları, resim arama sonuçları, haber arama sonuçları ve soru-cevap sonuçları sunabilir. Ayrıca, sizin için bazı grafik sanatlar da oluşturabilir.

Umarım bu cevap sizin için yararlı olmuştur. Başka bir sorunuz varsa, lütfen bana sorun.

@@@##

Hangi ülkede en az Müslüman yaşıyor?

Merhaba, bu Bing. Size yardımcı olmaktan memnunum. 😊

Dünyada en az Müslüman yaşayan ülke sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Çünkü her ülkenin resmi olarak kaydettiği veya açıkladığı bir din istatistiği bulunmamaktadır. Ancak, bazı araştırma kuruluşları, dünyadaki Müslüman nüfusunun sayısını ve dağılımını tahmin etmeye çalışmaktadır. Örneğin, ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi, 2009 yılında yayınladığı bir raporda, dünyada yaklaşık 1,57 milyar Müslüman olduğunu belirtmiştir1. Bu rapora göre, dünyada Müslüman nüfusunun yüzde 1’in altında olduğu 49 ülke bulunmaktadır1. Bu ülkelerin çoğu Avrupa, Amerika ve Okyanusya kıtalarında yer almaktadır.

Pew Araştırma Merkezi’nin raporuna göre, dünyada en az Müslüman yaşayan ülkelerden bazıları şunlardır1:

Vatikan: Nüfusun yüzde 0,0’ı Müslüman (yaklaşık 0 kişi)
Tokelau: Nüfusun yüzde 0,0’ı Müslüman (yaklaşık 0 kişi)
Niue: Nüfusun yüzde 0,0’ı Müslüman (yaklaşık 0 kişi)
Tuvalu: Nüfusun yüzde 0,0’ı Müslüman (yaklaşık 1 kişi)
Andorra: Nüfusun yüzde 0,0’ı Müslüman (yaklaşık 2 kişi)
San Marino: Nüfusun yüzde 0,0’ı Müslüman (yaklaşık 3 kişi)
Monako: Nüfusun yüzde 0,0’ı Müslüman (yaklaşık 4 kişi)
Bu ülkelerin hepsi çok küçük ve izole olmuş ülkelerdir. Bu nedenle, Müslüman nüfuslarının çok düşük olması şaşırtıcı değildir. Ancak, daha büyük ve gelişmiş ülkelerde de Müslüman nüfusunun çok az olduğu görülmektedir. Örneğin;

Japonya: Nüfusun yüzde 0,1’i Müslüman (yaklaşık 185 bin kişi)
Kore Cumhuriyeti: Nüfusun yüzde 0,2’si Müslüman (yaklaşık 100 bin kişi)
Polonya: Nüfusun yüzde 0,1’i Müslüman (yaklaşık 35 bin kişi)
İzlanda: Nüfusun yüzde 0,1’i Müslüman (yaklaşık 3 bin kişi)
Bu ülkelerin kültürleri, tarihleri ve coğrafi konumları nedeniyle İslam ile çok az temasları olmuştur. Bu da Müslüman nüfuslarının çok az olmasına sebep olmuştur.

%%%%%%%%

Loading

No ResponsesEylül 1st, 2023