SİZ OLURMUYDUNUZ?

SİZ OLURMUYDUNUZ?

Bazıları bulundukları makamdan belli bir simge ve görünümde göründü. Adeta onunla şifrelendi ve de o nam ile gitti.

İhsan Doğramacı,adeta Üniversitelerde doğrama yaparak,tesettüre cephe açarak,onunla kaynaşmış! böyle bir görünüm sergiledi! silinmeyen böyle bir fotoğraf ve çizgiyi hafızalarda arşivlerde,tarihin içinde bırakıp gitti. Silinmesi,süpürülmesi mümkün olamayan bir kalıntı…

Arkeolojik bir kazıntı… Deniz dibinde bir buluntu…

Kemal Alemdaroğlu ,bunu İstanbul çapında diğer üniversitelere örnek bir şahsiyet! görünümü vererek devam ettiriyor.

Teknik hususiyet ile öne çıkıyor,kendini onunla tanıtıyor ve onunla tanıyor.

Tesettür düşmanlığı gibi…

Bizdeki buluşlar,batının rağmına olarak,yani bir gelişme ile değil,bir asırlık,Kanuni-ye kadar götürülecek kadar bir değişme ve bunu temelde,yapıda,inanç ve geleneklerde uygulamaya çalışarak,çıkışı değil,inişi hızlandırmaktadır.

Bunu da sefâhet alanında gerçekleştirmek üzere batının girdiği her deliğe girmek ve marifet bilmekten öte bir gelişmede göstermemekte..

Ecevit şimdiye kadar hep solcu bilinir ve öylede olduğunu söyler. Tanımı;kendisinde ideoloji,yaşayışı ve yetiştirmeye çalıştığı insanlarda mevcuttur,görünmektedir. Buna rağmen onun yetiştirip,kendi partisinin bünyesinde bir milletvekili olan Mümtaz Soysal-ın Ecevit-i sağcılara,tarikat ehline meyledip,dinin kırpıntılarını üzerinde taşıma görünümü vermesini şiddetle tenkid etmekle imtiyaz etmeyi,kendine mümtaz bir vasıf olarak kazanç kabul etmektedir. Eğitimin,yazarlığın içerisinde bulunan Mümtaz Soysal bu!!

Bunlar ve bunlar gibiler,hep din düşmanlığı,dinden uzak kalma,dini değerleri geri plana atma, ilerlemeyi,dini yaşamak bir yana,dini hatırlatacak her şeyden tecrid etmekle eş anlamda görmüşlerdir,görmektedirler,göreceğe de benzemektedirler.

İşte bir örneği;Her partide menfiler olur. Bu yüzde beşten,yüzde elli beşe de ulaşır. İşte…gerek Bediüzzaman Said Nursi-nin bir tesbiti,bir Prof-un Deniz Baykal-a anlattığında yerinden kalkarak hayret ile takdir ve tasdik ettiği şu ifadeler;”Halk partisinin yüzde doksan beşi masum,yüzde beşi menfidir. Ancak o yüzde beşin hakimiyet ve sözü yüzde doksan beşe geçmekte,o yönde yönlendirmektedir.

Her zamanda geçerli olan odur ki;hakkın hatırı alidir,hiçbir hatıra feda edilmez,onun yerine geçmez.

31-08-1998

MEHMET ÖZÇELİK

Loading

No ResponsesOcak 3rd, 2015