CHP SİYASETİ

CHP SİYASETİ
Chp siyaseti muhalefet üzerine bina edilmiştir.Ondan olsa gerek ki 60 yıldır tek şeflik despot yönetiminden beridir iktidarsızlık hırsını ve arzusunu bu günlerde fazlasıyla arzulamaktadır.
Chp-li Gürsel Tekin-in;Chp – Mhp ile ortaklık kurabileceğini,önceki hükümette dsp-mhp ittifakının başarılı olduğunu söyledi.
Bu durum chp-ye bir şey kazandırmayacağı gibi,Mhp-ye de bir çok şey kaybettirir
40 yıllık Kâni olur mu yani?
Korkuyu giderip özgürlüğü getireceklerini vaat etmeleriyle zımnen şöyle bir de itirafta bulunmaktadırlar;
Chp şimdiye kadar korku imparatorluğu kurmuş.O da Fir’vunun veziri Haman’ın kurduğu kuleden daha büyük.
Mahremiyet alanına giren,ilâhi sahaya girmeye çalışılan bir kule.
Bu millet bir delikten bir kere ısırılır.İkinci sefer ısırılmayı düşünmez.Çünkü birinci ısırılışının bedelini bir asırdır ödemektedir.
Bu millet kendi iradesiyle bu partiyi iktidar yapmaz.
Siz iyisi mi darbelerden medet ummaya devam edin.Bakarsın çıkar!
Vitrindeki birkaç parçanın değişmesi,dükkanı değiştirmiyor.
Korku,baskı,tehdit,şantaj chp-nin dna-sında var.Yeni başkan bunun kaldırılacağını söylüyor ancak güven vermiyor.
Şaşırdığım bir nokta;Chp sürekli problemli insanları safına çekmekte,onlardan medet ummaktadır.
Ergenekon çıktı,hemen onlara destek oldu.Şimdi de onları oradan çıkarma planı olarak onları milletvekili adayı olarak göstermeyi düşünmektedir.
Hürriyet baş yazarlığından başbakana hakaret etmesiyle partiye kabul edilen Oktay Ekşi problemli olarak bu partiye katıldı.
Belgeli olarak kendisinin de imzası bulunan soruşturmalı bir kişiyi İstanbul il başkanlığına getirdi.
Kayseri de yolsuzlukla suçlanan kişinin avukatlığını yapıp,belediye başkanına çamur atmaktan çekinmedi.
O kadar örnekleri çok ki zihinlerinizi kirletmek istemiyorum.Sadece 4 yıldır tutmuş olduğum Haber Arşivlerine bakarak bunu görebilirsiniz.
***********
*”Ecevit’in 1970’lerde “Yargı devrimcilerin elindedir” sözleriyle tanımladığı da 27 Mayıs’ın yapılandırdığı yargıydı! “
Bugün yargı iflas etmiştir.Toplumda,gönül ve fikirlerde hak-hukuk-adalet intibaını silmiştir.
Hukuk yandaşın hukuku,güçlünün,fikirdaş hukuku zihniyetinin sürdüğü yer haline gelmiştir.Artık hukukun kestiği tırnak bile acımaktadır.
Soldaki fikri kısırlık yargıyı da kısırlaştırdı.
Bu hukuk milleti temsil eden,millet için,bu milleti idare edebilecek kapasite ve seviyede bir hukuk değildir.Değil bir devleti bir kasabayı bile idare edecek kapasitede değildir.
Bu yargı darbecilerin,az bir kısmın ve kesimin zihninin sönük ve donuk zihni döküntüleridir.
*1970-lerdeki solcuların kıblesi Rusya idi.Şimdi Rusların kıblesi güneye yani kâbeye dönerken,bizdeki solcuların kıblesi yerinde saymakta,kıblesi bozuk,kalpleri şaşkın,kıblesi belirsizdir.
Zaman kendi potasında çok şeyi eritti ancak yine de epey erimeyen şeyler var.Bir yerde değil,bir çok yerde demek ki bir bozukluk var.
Pusula bozuk,kılavuz karga,burun çamurdan çıkmıyor.
Sol çıkmaz yol,sol kimliksiz yol.Sol kendisini sorgulamalı.Nerede,ne için bulunduğunu,kimi temsil ettiğini hesap etmeli.Dünyadaki soldan bile kopuk bir sol.Nasıl bir sol-sa.Keşke de solsa,solsa da bu millet kurtulsa.
Solun din ile olan zoru ne?
Sermayesi olmayan,tek sermayesi saldırma ve tenkid olan müflis, kalabalık bir güruhun sahibine saldıran tavrını hatırlatmaktadır.
*Solcular genellikle önceleri yani 1970-lerde, devirmek özellikle İslâmı devirme,rusyadaki kominizmi hakim kılma sevdasında idiler.
1980-den sonra sefahete yöneldiler.Eğlence,sefahet ve rezaletlere daldılar.
1990-dan sonra ulusalcı olup,nifak perdesi altında,gerçek takiyye yaparak vatan elden gidiyor,irtica,provakatör faaliyetleri,pkk ile el ele olup kaos oluşturmak,ordunun içinden destek ve silah,bomba temin etmek,hukukun içinden haksızlıklarını örtme girişimleriyle bir türlü ayar tutturamadılar,ne idüklerini ortaya koyamadılar.Ne doğulu oldular ne de batılı,ne Müslüman gibi yaşadılar,ne de hristiyan gibi düşündüler. Kimliksiz,kişiliği netleşmemiş,rot ve balans ayarları bozuk,ne dünyaya yaranabildiler,ne de âhirete dönebildiler.
Türkiyede birileri kaosu hazırlarken birileri de buna alet olmaktadırlar.Bunun yüzlerce örneği mevcuttur.Mesela;
İçişleri Bakanı Beşir Atalay:” MHP’nin bundan beslendiğini söyledim. Ama bunu ilk kez ben söylemedim. Türkiye huzura kavuştuğunda MHP ve BDP’nin gücü bu kadar olmayacak. Türkiye’de bunlar ilk kez söylenmiyor.”
MEHMET ÖZÇELİK
20-01-2011

Loading

No ResponsesOcak 3rd, 2015