Kuranda bahsedilen yecüc mecücün Tefsiri ve bilimsel izahı nedir

Kuranda bahsedilen yecüc mecücün Tefsiri ve bilimsel izahı nedir?


Kuran’da geçen Yecüc ve Mecüc, kıyamet alametlerinden biri olarak zikredilen, dünyanın dört bir yanından zuhur edecek ve büyük bir yıkıma yol açacak topluluklardır. Tefsirlerde, Yecüc ve Mecüc’ün kimler olduğu konusunda farklı görüşler yer almaktadır. Bazı tefsirlere göre, Yecüc ve Mecüc, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan, barbar ve yıkıcı birer topluluktur. Diğer tefsirlere göre ise, Yecüc ve Mecüc, kıyamet öncesinde dünyaya yayılacak ve büyük bir fitne çıkaracak şeytani güçlerdir.

Bilimsel açıdan, Yecüc ve Mecüc’ün kimler olduğu konusunda kesin bir bilgi yoktur. Ancak, bazı bilim insanları, Yecüc ve Mecüc’ün, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan ve tarih boyunca çeşitli yıkımlara neden olmuş topluluklar olabileceğini öne sürmektedir. Örneğin, bazı bilim insanları, Yecüc ve Mecüc’ün, Hunlar, Moğollar veya Orta Çağ’daki Vandallar gibi topluluklar olabileceğini düşünmektedir.

Yecüc ve Mecüc’ün çıkışı, Kuran’da kıyamet alametlerinden biri olarak zikredilmektedir. Bu nedenle, Yecüc ve Mecüc’ün çıkışının, kıyametin yaklaştığına dair bir işaret olabileceği düşünülmektedir.

Yecüc ve Mecüc’ün çıkışı ile ilgili Kuran’da geçen bazı ayetler şunlardır:

* “Yecüc ve Mecüc’ün açılmasına izin verdiği gün, onların her tepeden akıp geleceğini görürsün.” (Enbiya Suresi, 96)
* “Yecüc ve Mecüc’ün açılmasına izin verdiği gün, onların her tepeden akıp geleceğini görürsün. Ve onların çıkışı Rabbinin emri ile olacaktır. Ve onlar, her bir vadide akın akın gelirler.” (İsra Suresi, 96-97)
* “Yecüc ve Mecüc’ün açılmasına izin verdiği gün, onlar yeryüzünü birer akın halinde istila ederler. Ve o gün her bir mümin, Allah’a sığınır.” (Neml Suresi, 82-83)

@@@@@@@@@

Geniş bilgi için bakınız.
https://tesbitler.com/2019/05/04/yecuc-mecuc-is-basinda/

 

 

Loading

No ResponsesOcak 18th, 2024