İsrailin rast gele Filistinlilerin evine el koyma haberleri.

İsrailin rast gele Filistinlilerin evine el koyma haberleri.


İsrail’in Doğu Kudüs’te Filistinlilerin ev ve arazilerine el koyma kararlarını kınayan İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği’nin açıklamalarını içeriyor¹³. Ayrıca, İsrail’in Doğu Kudüs’te Filistinlilerin evlerine nasıl el koyduğunu anlatan bir haber makalesi de bulunuyor. Bu makaleye göre, İsrail 1967’de Doğu Kudüs’ü işgal ederek Yahudileştirme politikası izlemeye başladı. Bu politikada, gayrimenkullerin Yahudi sahipleri olduğu iddiasıyla veya “Gaiplik Yasası” çerçevesinde onlarca Filistinli ailenin evine el koydu. Ayrıca, Yahudi örgütler de Doğu Kudüs’teki bazı bölgelerde Filistinlilerin evlerini satın alarak Yahudilere geçirdi.

Kaynak: (1) İİT ve Arap Birliği, İsrail’in Filistinlilerin ev ve arazilerine el …. https://www.yenimesaj.com.tr/iit-ve-arap-birligi-israilin-filistinlilerin-ev-ve-arazilerine-el-koyma-kararini-kinadi-H1510399.htm.
(2) Filistinlilerin ev ve arazilerine el koyma kararı alınmıştı…İİT ve …. https://www.msn.com/tr-tr/haber/other/filistinlilerin-ev-ve-arazilerine-el-koyma-karar%C4%B1-al%C4%B1nm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1%C4%B0%C4%B0t-ve-arap-birli%C4%9Finden-i%C5%9Fgalci-%C4%B0sraile-k%C4%B1nama/ar-AA1ls8xc.
(3) İsrail Doğu Kudüs’te Filistinlilerin evlerine nasıl el koyuyor?. https://www.trthaber.com/haber/dunya/israil-dogu-kuduste-filistinlilerin-evlerine-nasil-el-koyuyor-407429.html.

@@@@@@@

Loading

No ResponsesAralık 23rd, 2023