geleceğe dair öngörüler

RİSALE-İ NURDA geleceğe dair öngörüler


**Risale-i Nur’da geleceğe dair öngörüler**

Risale-i Nur, Bediüzzaman Said Nursi tarafından yazılan ve İslam’ın temel ilkelerini anlatan bir eserdir. Risale-i Nur’da, gelecekle ilgili birçok öngörüdür. Bu öngörülerden bazıları şunlardır:

* **Teknolojik ilerleme:** Risale-i Nur, teknolojik ilerlemenin artacağını ve insanlığın bu ilerlemeden yararlanacağını öngörmektedir. Risale-i Nur’da, teknolojinin eğitim, sağlık ve iletişim gibi alanlarda insanlığın hayatını iyileştireceği belirtilmektedir.
* **Dünya barışı:** Risale-i Nur, dünyanın bir gün barış içinde yaşayacağını öngörmektedir. Risale-i Nur’da, insanlığın ortak değerlerine dayanan bir dünya barışının mümkün olduğu belirtilmektedir.
* **İslam’ın yükselişi:** Risale-i Nur, İslam’ın bir gün dünya üzerinde yükseleceğini öngörmektedir. Risale-i Nur’da, İslam’ın insanlığın huzur ve mutluluğa ulaşmasının tek yolu olduğu belirtilmektedir.

Risale-i Nur’da yer alan bu öngörülerin bazıları, günümüzde gerçekleşmeye başlamıştır. Örneğin, teknolojik ilerleme, insanlığın hayatını önemli ölçüde iyileştirmiştir. Dünya barışı için de önemli adımlar atılmaktadır. İslam’ın yükselişi ise, henüz tam olarak gerçekleşmemiş olsa da, bu yönde bir eğilim olduğu görülmektedir.

Risale-i Nur’da yer alan gelecekle ilgili öngörülerin, gerçekleşme olasılığı yüksektir. Bu öngörülerin gerçekleşmesi, insanlığın daha iyi bir gelecek inşa etmesine yardımcı olacaktır.

@@@@@@@@

Kuranda geleceğe dair öngörüler

**Kuran’da geleceğe dair öngörüler**

Kuran, İslam’ın kutsal kitabıdır. Kuran’da, gelecekle ilgili birçok öngörüdür. Bu öngörülerden bazıları şunlardır:

* **Dünya’nın sonu:** Kuran, dünyanın bir gün sona ereceğini ve kıyamet günü geleceğini öngörmektedir. Kuran’da, kıyamet gününde, dünyanın büyük bir depremle yok olacağı, göğün yarıldığı, yıldızların döküleceği ve insanların diriltileceği belirtilmektedir.

* **İsa’nın dönüşü:** Kuran, İsa’nın bir gün gökten ineceğini ve kıyamet gününe kadar insanları irşad edeceğini öngörmektedir. Kuran’da, İsa’nın gelişi ile birlikte, yeryüzünde barış ve huzurun hakim olacağı belirtilmektedir.

* **Ahiret hayatı:** Kuran, insanların ölümden sonra ahiret hayatına gideceğini ve orada yaptıklarının karşılığını alacağını öngörmektedir. Kuran’da, ahiret hayatının, cennet ve cehennem olmak üzere iki bölümden oluştuğu belirtilmektedir.

Kuran’da yer alan bu öngörülerin, gerçekleşme olasılığı yüksektir. Bu öngörülerin gerçekleşmesi, insanlığın varoluşunun anlamını ve amacını anlamamıza yardımcı olacaktır.

Kuran’da geleceğe dair öngörülerde bulunan bazı ayetler şunlardır:

* **Kıyamet günü:**

Kıyamet günü, her insan, kendi amelinin karşılığını görecektir. Kim zerre kadar bir hayır yapmışsa, onu görecektir. Kim zerre kadar bir şer yapmışsa, onu da görecektir.

* **İsa’nın dönüşü:**

İsa’nın gelişi, insanların iman etmeleri için bir işarettir. O, insanları hak dine davet edecek ve yeryüzünde barış ve huzuru hakim kılacaktır.

* **Ahiret hayatı:**

Cennet, Allah’a itaat edenlerin yeridir. Orada, insanlar ebedi olarak mutluluk içinde yaşayacaklardır. Cehennem ise, Allah’a isyan edenlerin yeridir. Orada, insanlar ebedi olarak azap içinde yaşayacaklardır.

@@@@@@@@@

Hadislerde geleceğe dair öngörüler

**Hadislerde geleceğe dair öngörüler**

Hadisler, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) sözlerini ve yaptıklarını içeren rivayetlerdir. Hadislerde, gelecekle ilgili birçok öngörüdür. Bu öngörülerden bazıları şunlardır:

* **Dünyanın sonu:** Hadislerde, dünyanın bir gün sona ereceği ve kıyamet günü geleceğinin öngörüldüğü birçok hadise yer almaktadır. Örneğin, Hz. Muhammed (s.a.v.), kıyamet gününden önce, insanların imandan uzaklaşacağını, fitne ve fesadın yaygınlaşacağını, depremlerin artacağını, haksızlıkların çoğalacağını ve insanların mal ve mülk edinmek için yarışacağını söylemiştir.

* **İsa’nın dönüşü:** Hadislerde, İsa’nın bir gün gökten ineceğini ve kıyamet gününe kadar insanları irşad edeceğinin öngörüldüğü birçok hadise yer almaktadır. Örneğin, Hz. Muhammed (s.a.v.), İsa’nın gelişi ile birlikte, yeryüzünde barış ve huzurun hakim olacağını, insanların adaletle yönetileceğini ve her insanın ektiğini biçeceğini söylemiştir.

* **Ahiret hayatı:** Hadislerde, insanların ölümden sonra ahiret hayatına gideceğini ve orada yaptıklarının karşılığını alacağının öngörüldüğü birçok hadise yer almaktadır. Örneğin, Hz. Muhammed (s.a.v.), ahiret hayatının, cennet ve cehennem olmak üzere iki bölümden oluştuğunu, cennetin nimetlerinin sonsuz olduğunu ve cehennem azabının sonsuz olduğunu söylemiştir.

Hadislerde yer alan bu öngörülerin, gerçekleşme olasılığı yüksektir. Bu öngörülerin gerçekleşmesi, insanlığın varoluşunun anlamını ve amacını anlamamıza yardımcı olacaktır.

Hadislerde geleceğe dair öngörülerde bulunan bazı hadisler şunlardır:

* **Kıyamet günü:**

Hz. Muhammed (s.a.v.), kıyamet gününden önce, insanların imandan uzaklaşacağını şu hadisinde şöyle anlatmıştır:

> “Kıyamet gününden önce, insanlar imandan uzaklaşacak, fitne ve fesada düşecekler, depremler artacak, haksızlıklar çoğalacak ve insanlar mal ve mülk edinmek için yarışacaklardır.”

* **İsa’nın dönüşü:**

Hz. Muhammed (s.a.v.), İsa’nın gelişi ile birlikte, yeryüzünde barış ve huzurun hakim olacağını şu hadisinde şöyle anlatmıştır:

> “İsa, inecek ve Ebu Kubeys’te namaz kılacaktır. Müslümanların imamı ona selâm verecek, o da selâmını alacaktır.”

* **Ahiret hayatı:**

Hz. Muhammed (s.a.v.), ahiret hayatının, cennet ve cehennem olmak üzere iki bölümden oluştuğunu şu hadisinde şöyle anlatmıştır:

> “Cennet, Allah’ın kullarına bir nimettir. Orada, insanlar ebedi olarak mutluluk içinde yaşayacaklardır. Cehennem ise, Allah’ın kullarına bir azaptır. Orada, insanlar ebedi olarak azap içinde yaşayacaklardır.”

 

Loading

No ResponsesAralık 23rd, 2023