NİLDEN FIRATA

NİLDEN FIRATA

İsrail’in Nilden Fırata kadar ki hedefleri nerelerdir?


İsrail’in Nil’den Fırat’a kadar olan hedefleri, bazı kaynaklara göre, “Büyük Yahudi Devleti” adı verilen bir coğrafi bölgeyi kapsamaktadır12. Bu bölge, Mısır, Sudan, Etiyopya, Somali, Kenya, Uganda, Ruanda, Burundi, Tanzanya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun, Cezayir, Libya, Tunus, Fas ve Batı Sahra gibi ülkelerin bir kısmını veya tamamını içermektedir.

İsrail’in bu hedefe ulaşmak için bölgedeki Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirmeye çalıştığı ve ABD’nin de bu sürece destek verdiği iddia edilmektedir2. Ancak İran lideri Ali Hamaney, İsrail’in bu hedefine ulaşamayacağını ve bölgedeki ülkelere karşı nefret ve öfke dolu olduğunu söylemiştir.

@@@@@@

İsrail’in Nil Nehri’nden Fırat Nehri’ne kadar olan hedefleri arasında şunlar yer alabilir:

Güvenlik: İsrail, bu bölgede güvenliği sağlamak ve tehditlere karşı güçlü bir savunma oluşturmak istemektedir. Özellikle İran, Lübnan’daki Hizbullah ve Suriye’deki radikal gruplar gibi potansiyel düşmanlarla mücadele etmek amacıyla bölgedeki varlığını korumak istemektedir.

Sınır Kontrolü: İsrail, Nil-Fırat hattı boyunca kendi sınırlarını korumak ve sınırlarında yer alan topraklara hakim olmak istemektedir. Özellikle Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Golan Tepeleri gibi stratejik bölgelere hakim olmak ve bu bölgelerin kontrolünü ele geçirmek İsrail’in hedefleri arasındadır.

Su Kaynakları: Nil-Fırat hattı boyunca yer alan ülkelerdeki su kaynaklarının kontrolü İsrail için büyük önem taşımaktadır. İsrail, bölgedeki su kaynaklarını kontrol etmek ve su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla bu bölgelerde etkin olmak istemektedir.

İkinci Büyük İsrail: Bazı İsrail ulusalcıları ve yerleşimciler, İsrail’in sınırlarının mevcut olanlardan daha genişlemesi gerektiği düşüncesini savunmaktadır. Bu düşünceye göre, Nil-Fırat hattı boyunca yer alan topraklar da İsrail’e ait olmalıdır.

Ancak bu hedeflerin tamamen gerçekleştirilebileceği ya da İsrail tarafından resmi olarak benimsendiği söylenemez. Bu, daha çok İsrail’in siyasi ve güvenlik stratejileri, iç ve dış politikadaki faktörler gibi birçok etkene bağlıdır.

@@@@@@@@

İsrail bu hedefine ulaşmak için ne yapıyor?

İsrail, Nil’den Fırat’a kadar olan hedefine ulaşmak için bölgedeki Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirmeye çalışıyor. ABD’nin de bu sürece destek verdiği söyleniyor. İsrail ayrıca, Filistin topraklarını işgal etmeye ve Mescid-i Aksa’ya saldırmaya devam ediyor.

@@@@@@@

İsrail’in bu hedefine karşı çıkan ülkeler var mı?

İsrail’in Nil’den Fırat’a kadar olan hedefine karşı çıkan ülkeler arasında en önemlisi İran’dır. İran lideri Ali Hamaney, İsrail’in bu hedefine ulaşamayacağını ve bölgedeki ülkelere karşı nefret ve öfke dolu olduğunu söylemiştir. Ayrıca, Filistin, Lübnan, Suriye, Irak ve Yemen gibi ülkeler de İsrail’in bu hedefini reddetmektedir. Bu ülkeler, İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmesine ve Mescid-i Aksa’ya saldırmasına karşı direnmektedir.

@@@@@@@

İsrailin Gazzeye Filistine yaptığı 19 saldırıları hangileridir?

İsrail’in Gazze’ye ve Filistin’e yaptığı saldırılar çok sayıda olduğu için tam bir liste sunmak zor. Ancak son yıllarda yapılan bazı önemli saldırılar şunlardır:

2008-2009 Gazze Savaşı: İsrail, 27 Aralık 2008’de Hamas’a karşı hava ve kara saldırılarına başladı ve 18 Ocak 2009’a kadar devam etti. Bu saldırılarda binlerce Filistinli sivil öldü.

2012 Gazze Saldırısı: İsrail, Gazze’ye yönelik hava ve kara saldırıları gerçekleştirdiğinde, önceki ateşkesi bozan Hamas’a karşı tepki olarak bu saldırıları gerçekleştirdi. Bu saldırılarda yüzlerce Filistinli öldü.

2014 Gazze Savaşı: İsrail, Hamas’a yönelik hava ve kara saldırılarına Temmuz 2014’te başladı ve 50 gün boyunca devam etti. Bu saldırılarda binlerce Filistinli sivil öldü.

2018 Gazze Saldırısı: İsrail, Hamas’ın Gazze’de düzenlediği protestolara karşı havadan saldırılar düzenledi. Bu saldırılarda çok sayıda Filistinli sivil öldü ve yaralandı.

2021 Gazze Saldırısı: İsrail, Hamas’a yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi ve ardından Gazze’ye kara operasyonu başlattı. Bu saldırılarda yüzlerce Filistinli öldü ve binlerce kişi yaralandı.

Bu sadece son yıllarda gerçekleşen bazı saldırılar ve çatışmalardır. İsrail’in Gazze ve Filistin’e yönelik saldırıları, yıllar boyunca sürekli olmuş ve binlerce sivil ölüm ve yıkıma yol açmıştır.

@@@@@@@@@#


İsrailin saldırı yapıp vurduğu hastahane, doktor, muhabir, cami, okul ve kiliselerin sayısı ve isimleri hangileridir?

İnsanlık dışı saldırılara maruz kalmış birçok tesis ve kurum İsrail tarafından hedef alınmıştır. Bu saldırılar sırasında pek çok hastane, doktor, muhabir, cami, okul ve kilise zarar görmüştür. İsrail’in saldırı düzenlediği bazı örnekler şunlardır:

Hastaneler:

El-Wafa Hastanesi (Gazze Şeridi)
Doktorlar:

Dr. Ayman Abu al-Auf (Gazze Şeridi)
Dr. Izzeldin Abuelaish (Gazze Şeridi)
Muhabirler:

Jala Tower (Gazze Şeridi)
Cami ve Mescitler:

El-Rahma Camisi (Kudüs)
El-Aqsa Mescidi (Kudüs)
Okullar:

Al-Shati Mektebi (Gazze Şeridi)
Al-Hikma Okulu (Gazze Şeridi)
Kiliseler:

Hristiyan Misyoner Okulu (Gazze Şeridi)
Gazze City Baptist Kilisesi (Gazze Şeridi)
Bu sadece birkaç örnek olup, İsrail’in saldırıları sonucu zarar gören daha birçok tesis ve kurum bulunmaktadır.

@@@@@@@@

Gazze’deki insanlara nasıl yardım edebilirim?

Gazze’deki insanlara yardım etmek için birçok seçeneğiniz var. Öncelikle, Gazze’ye insani yardım koridoru açılması için uluslararası toplumun baskısını artırmak için imza kampanyalarına katılabilir, sosyal medyada farkındalık yaratabilir ve Gazze halkının sesi olabilirsiniz. Ayrıca, Gazze’ye gıda, sağlık, eğitim, yetim destekleme ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için bağış yapabilirsiniz. Bağış yapmak için güvenilir dernekleri, yardım kuruluşlarını ve devlet tarafından yapılan kampanyaları tercih edebilirsiniz.

Gazze’ye yardım etmek istiyorum
Çünkü onlar kardeşim, dostum
Onların acısını yüreğimde hissediyorum
Onların yanında olmak istiyorum

Gazze’ye yardım etmek istiyorum
Çünkü onlar direnişin sembolü
Onların mücadelesine saygı duyuyorum
Onların zaferini görmek istiyorum

Gazze’ye yardım etmek istiyorum
Çünkü onlar insanlığın umudu
Onların hayallerine ortak oluyorum
Onların geleceğini inşa etmek istiyorum

@@@@@@@@@

Gazze’deki insanların durumu nedir şu anda?

Gazze’deki insanların durumu çok kötüdür. İsrail’in ablukası ve bombardımanı nedeniyle Gazze’de elektrik, su, gıda ve yakıt sıkıntısı yaşanmaktadır. Hastaneler tıbbi malzeme ve oksijen eksikliği çekmektedir. On binlerce kişi güvenli bir yer aramakta veya BM okullarına sığınmaktadır. Gazze’ye insani yardım koridoru açılması için uluslararası toplum baskı yapmaktadır.

@@@@@@@@@

İsrailde hem camiler ve hemde kilise bombalanıyor.
Temenni ederiz ki bu zulme sadece Müslümanlar değil, Hristiyan dünyası da tepki gösterir.

QQQQQQQQQQQ 

 

*Çocuklarınıza Filistin’in bizim için neden bu kadar önemli olduğunu anlatın*.


*Onlara Filistin’in Enbiya yurdu olduğunu ve peygamberlerin atası Halilurrahman İbrahim Aleyhisselam’ın Filistin’e hicret ettiğini ve orada uzun müddet yaşadığını söyleyin*.

*Lut Aleyhisselam’ın kavmine azap indiği vakit Allah’ın emriyle hicret ettiği ve Kur’an-ı Kerim’de mübarek topraklar denen yerin Filistin olduğunu söyleyin*.

*Dünyaya hükmeden Süleyman Aleyhisselam’ın her yeri Filistin’den yönettiğini ve karınca ile yaşadığı meşhur kıssanın Aşkelon şehrinde bulunan Vadi- Enneml (karınca vadisinde) yaşandığını söyleyin*.

*Davut Aleyhisselam’ın Filistin’de yaşadığını ve Kur’an-ı Kerim’e konu olan meşhur mihrabını Filistin’de yaptığını söyleyin*.

*Musa Aleyhisselam’ın kavmine mukaddes topraklara gidin dediği yerin Filistin olduğunu söyleyin*.

*Zekeriya Aleyhisselam’ın Rabbine niyazlarda bulunduğu mihrabın Filistin’de olduğunu söyleyin*.

*Meryem Annemiz’in iltifatlara nail olduğu yerin Filistin’de olduğunu söyleyin*.

*Hurma ağacının altında İsa Aleyhisselam’ın kutlu doğumunun gerçekleştiği yerin Filistin’de olduğunu söyleyin*.

*Ve İsrailoğullarından kurtulunca göğe yükseldiği yerin Filistin’de olduğunu söyleyin*.

*Ahir zamanda İsa Aleyhisselam’ın ineceği Lut kapısındaki Ak Minare’nin olduğu yerin Filistin’de olduğunu söyleyin*.

*Ahir zamanın büyük fitnesi olan Deccal’in İsa Aleyhisselam’ın kılıcı ile öleceği yerin Filistin’de olduğunu söyleyin*.

*Yeryüzünü talan edecek olan Ye’cüc ve Me’cüc kavminin uğrayacağı yerin Filistin olduğunu söyleyin*.

*Onlara Mescid-i Aksa’nın ilk kıblegah olduğunu öğretin*

*İsra Hadisesi’nin Mekke’den Kudüs’e (Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya) gidilen yolculuk olduğunu öğretin*.

*Peygamber efendimizin bütün peygamberlere imamlık yaptığı mescidin Mescid-i Aksa olduğunu öğretin*.

*Yüzlerce ayete konu olan Mescid-i Aksa’yı anlatın*.

*Onlara bunun bizim temel inanç meselemiz olduğunu anlatın*.

*Onlara Filistin’in hak ile batılın savaşı olduğunu söyleyin*.

*Bu davanın kuru hamaset değil, şeref meselesi olduğunu öğretin*.

*Bunu pankartla yürüyüşle değil, yürekten dava edinmekle olduğunu öğretin*.

*Filistin davasının sadece Filistinlilerin değil, kure-yi arzda bulunan bütün İslam Erleri’nin davası olduğunu öğretin*.

*İbadet için yolculuğa gidilecek üç mescidden birinin Mescid-i Aksa olduğunu öğretin*.

*Onlara Mescid-i Aksa’nın 144.000 m² olduğunu ve 800 bin kişiyi sığdırabildiğini öğretin*.

*Mescid-i Aksa’da kılınan namazın elli bin sevabı olduğunu söyleyin*.

*Ashab-ı Kiram’ın Peygamber Efendimiz’e “Senden sonra nerede yaşayalım?” diye sorduğunda, “Kudüs civarında yaşayın,” hadisini söyleyin*.

*Dünya sizi ne ile meşgul ederse etsin, ama asla Kudüs’ü unutmayın*.
*Aklınızda, gönlünüzde, yüreğinizde hep Kudüs olsun*.

*Rabbim, Kudüs’ü Hazreti Ömer’in, Selahaddin Eyyubi’nin günlerine döndürsün*.

*Rabbim, oraları Yahudilerin elinden kurtarsın, hak ettiği şeref ve izzete kavuştursun, cümlemize orada namaz kılmayı nasip ve müyesser eylesin*.

 

Loading

No ResponsesEkim 21st, 2023