SAYIN ERDOĞAN’IN ABD İÇİN SÖYLEDİKLERİ

SAYIN ERDOĞAN’IN ABD İÇİN SÖYLEDİKLERİ

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Suriye’de düşürdüğü Türk SİHA’sına yönelik, “Biz seninle NATO’da nasıl beraberiz? Nasıl böyle bir şey yapabilirsin? Aramızda güvenlik sorunu var” dedi.

– Türkiye’ye ait SİHA’nın ABD tarafından düşürüldüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz NATO’da nasıl beraberiz ya? Nasıl böyle bir şey yapabilirsin? Aramızda güvenlik sorunu var. ABD’nin faaliyetleri Türkiye için olağanüstü bir tehdit” dedi.

 

– Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İkinci uçak gemisi de gelecek. Bay Amerika, yahu Amerika nere, Akdeniz, İsrail, Filistin nere? Ne işin var senin orada? Şimdi Amerika gibi bir ülkeye barışı tesis mi yakışır? Yoksa oraya benzinle, körükle gitmek mi yakışır?” dedi.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ile ilgili söylediği cümleler.


  1. “ABD’nin aldığı bazı kararlar Türkiye’ye olan dostluklarını sorgulamamıza sebep olmaktadır.”

    2. “ABD, terör örgütlerine destek verdiği gibi, Türkiye’nin güvenlik kaygılarını da göz ardı etmektedir.”
    3. “ABD’nin çift taraflı anlaşmalara uymaması, Türkiye’nin itibarını sarsmaktadır.”
    4. “ABD’nin Türkiye’yi tehdit etmesi veya yaptırımlar uygulaması, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da germektedir.”
    5. “ABD’nin Türkiye’nin iç işlerine müdahale etmesine asla izin vermeyeceğiz.”
    6. “ABD, terörle mücadelede açık bir şekilde yanımızda durmamakta ve dostluğunu sınırlamaktadır.”
    7. “ABD, Türkiye’ye yönelik olarak çifte standart uygulamakta ve adalet anlayışından uzak davranmaktadır.”
    8. “ABD’nin, FETÖ lideri Gülen’in iade talebimize olumsuz yanıt vermesi, üzüntü vericidir ve iki ülke arasındaki ilişkileri zedeler.”
    9. “ABD’nin Suriye’deki terör örgütlerine olan destekleri, bölgedeki istikrarı tehlikeye atmakta ve Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmektedir.”
    10. “ABD ile ilişkilerimizi düzeltmek için çaba gösteriyoruz, ancak bu çabalarımızın karşılıklı olarak adil şekilde gerçekleşmesi gerekmektedir.”

    @@@@@###

    “ABD ile ilişkilerimizde karşılıklı saygı ve çıkarlarımızın korunmasına özen göstermek istiyoruz.”

    “ABD’nin bize yönelik adımları ve tutumları, ilişkilerimizde derin bir güven krizine yol açmaktadır.”

    “Türkiye olarak, ABD’nin terör örgütleriyle işbirliği yapmasını kabul edemeyiz. Bu durum ilişkilerimizi olumsuz etkilemektedir.”

    “ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım tehditlerini kabul edilemez buluyoruz. Bu tarz adımlar, iki ülke arasındaki ilişkileri zedeler.”

    “ABD’nin S-400 meselesi üzerinden Türkiye’ye yönelik baskı yapmasını anlamakta zorlanıyoruz. Bağımsız bir devlet olarak kendi savunma ihtiyaçlarımızı karşılamak hakkımızdır.”

    “ABD ile ikili ilişkilerimizi güçlendirmek ve işbirliğini arttırmak istiyoruz, ancak bu ancak karşılıklı olarak adil ve eşit bir temelde mümkün olabilir.”

    @@@@@@@@@

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni’nde yaptığı konuşmada, ABD’nin bölgeye uçak gemilerini göndermesinin tarafların arasındaki tansiyonu düşürmesine hiçbir katkı sağlamadığını belirtti 1. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı’nın Türkiye Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü ve Suudi Arabistan’a bir Yahudi olarak yaklaştığını söyledi.

    @@@@@@@

 

Loading

No ResponsesEkim 14th, 2023