DARBELER BİTMEDİ

DARBELER BİTMEDİ

Devletler çapında özellikle yüz yıldır yapılan darbeler ve yerine seçilen temsilciler devri bitmiş değil.

Devam etmektedir.

İnsan hakimiyeti sürdükçe, dünya hakimiyeti de devam edecektir.

İman ve küfür mücadelesi devam ettikçe, iman ve küfür mücadelesi ve hakimiyeti de devam edecektir.

İşte Merhum II. Sultan Abdülhamid Hanın İttihat ve terakkinin ve onun içerisinde bulunan masonların ve de Türkiye’ye göçen Siyonist / Sabetaist / Yahudilerin önemli noktalardaki hakimiyeti ile başlayıp, 1960 darbesi ile devam eden darbelerde uzun süre varlıklarını devam ettirecek ortamları hazırlamışlardır.

En az on yıllık süreyle.

On yılda bir yapılan darbede adeta kurala bağlanmış ve her seferinde bu millet en az elli yıl geriye gitmiştir.

Aynı tehdit bugün de söz konusudur.

Özellikle İsveç’in NATO’ya kabul edilmemesi halinde yapılacak bir darbe, özellikle Suriye’de kurulacak Kürt devletine engel olunacak bir girişim, özellikle İsrail’in genişlemesine mani olunacak bir hareket bu darbeyi tetikleyecek en önemli sebeplerdir.

Bunun oralarda ve özellikle bizde yerleştirilmiş olan kripto gizli komiteler buna hazır hale getirilmiş ve imkanları tanınmıştır.

İşte bugün ABD başkanının 1980 darbesindeki rolünden, olabilecek yeni darbelerin plan ve düşünceleri;

-Joe Biden Sayın Erdoğan’ın seçilmemesi için muhalefeti destekleme sözü vermesi.

-Joe Biden Türk askerinin Suriye’de PKK’ya yaptığı mücadeleden rahatsız olup, bunun Işid tehdidini engellediği uydurmasını söyleyerek, engel olmaya çalışmıştır.

Ve de Sihamızı düşürmüştür.

-Şimdide İsveç’in NATO’ya girmemesi için verilecek red durumundaki tehditler.

Joe Bıden bu hesaba göre 1980 darbesinde o dönemde Amerika Birleşik Devletleri’nin Delaware Senatörü olarak görev yapıyordu.
Yunanistan NATO’ya girmesine onay vermeyen Türkiye’ye, Kenan evrenle görüşerek darbe yaptı ve bizim çocuklar başardı, dedi.
Şimdi ise İsveç’in NATO’ya girmesine onay vermeyecek olan Türkiye’ye şimdi ise Başkan olan Joe Biden darbe mi yapacak?
İsrail’e destek amaçlı gönderilen üç uçak gemisi özellikle bize de bir mesaj mı?
Joe Biden’in şimdiye kadar aldığı görevler ve yaptıkları;
Joe Biden, ABD tarihinin en uzun süre görev yapan ABD başkanı olan George W. Bush döneminde Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 20 Ocak 2009’dan 20 Ocak 2017 tarihine kadar 8 yıl boyunca Barack Obama’nın Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Joe Biden’ın bu dönemdeki önemli başarıları ve yaptıkları Chatgpt cevapları şunlardır:
Ekonomik Kurtarma Programı: 2009’da ABD ekonomisini canlandırmak için Ekonomik Kurtarma ve Yeniden Yatırım Yasası’nın (Recovery Act) geçmesine yardımcı oldu. Bu yasa, ekonomik kriz döneminde işsizliği azaltmak ve ekonomik büyümeyi teşvik etmek için bir dizi önlemi içermekteydi.

Obamacare: Obama’nın sağlık reformunu gerçekleştirmek için çalıştı ve Obamacare olarak da bilinen Amerikan Sağlık Koruma ve Erişilebilirlik Yasası’nın (Affordable Care Act) geçmesinde önemli bir rol oynadı. Bu yasa, daha fazla Amerikalının sağlık sigortasına erişimini sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

Özellikle eski Abd başkanı Trump-ın ifadesiyle; Işidi Obama kurdu, demişti.

LGBT Hakları: Biden, LGBT haklarının destekçisi olarak bilinmektedir. Obama yönetiminde, 2012 yılında ABD tarihinin ilk açık LGBT bakanı olan Sally Jewell’i içeren bir dizi önemli atamaya imza attı.

Silah Kontrolü: Sandy Hook İlkokulu saldırısının ardından 2013 yılında ABD’de silah kontrolü konularında önemli adımlar atma girişiminde bulundu. Ancak, bu girişimler Kongre tarafından engellendi ve Biden’in hedefleri gerçekleştirilemedi.

Dış Politika: Joe Biden, Obama yönetimi boyunca ABD’nin dış politikasında etkili bir rol oynadı. Özellikle Ukrayna krizi, Suriye iç savaşı ve İran nükleer anlaşması gibi konularda yönetimin görüşlerini temsil etti ve diplomasi çabalarına liderlik etti.

Bu, Joe Biden’ın başkan yardımcısı olarak yaptıklarının sadece bir özeti olup, daha birçok konuda çalışmaları ve görevleri bulunmaktadır. 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından Joe Biden, ABD’nin 46. başkanı olarak göreve başlamıştır.

MEHMET ÖZÇELİK

13-10-2023

Loading

No ResponsesEkim 13th, 2023