RUHLAR ALEMİNDE EKİLEN TOHUMLAR

RUHLAR ALEMİNDE EKİLEN TOHUMLAR

Ruhlar aleminde ekilen tohumlar bu dünyada çıkarken; kimisi düzgün olarak çıkmakta, kimisi yamuk yumuk hale dönmektedir.

Sebebi ise ruhlar alemi, o Elest Bezmin-de olan sözleşmedeki doğruluk veya yamukluk ile (ahirete gidince İnşallah ilk öğreneceğim şeylerden ilk 5. ve 10. Sırada olacaktır.) o ruhlar alemindeki yapmış olduğumuz sözleşme, altına imza atmış olduğumuz bu anlaşma neticesinde; oradaki samimi olanlarla olmayanların, bu dünyada beden toprağında gerçek çehreleri, yüzleri ve yaşayışları ile bir ömür yaşamaları ile ortaya çıkmış oluyor.

İşte dünya hayatı Ruhların monitörüdür. Yansımış halidir.-Evet bu dünya böylece manevi olan metafizik özelliklerin duygusal olarak ekilen ruhlar alemindeki ekilen duygu tohumları, beden hareketinde ve fiiliyatında, düşüncesinde, yaşayışındaki gelişmiş halidir

Böylece duygular Ruhlar aleminden gelerek bu dünyada gelişiyor. Ebedi alemde cennet ve cehennem olarak tezahür edecektir.

Bir yandan cennette olumlu yönden gelişmesini sürdürürken, diğer yandan da cehennemde de artık tekrar çürümüş ve işe yaramaz olarak ortaya çıkacaktır.-Duygular tohum, çekirdek ve yumurta mesabesinde açılmamış olarak bu dünyaya gelmektedir. Fiiliyata dökülüşü ve açılımı burada olacaktır. Dünyanın önemi de burada ortaya çıkmaktadır.

Eğer dünya İmtihanı olmasaydı duygular açılmamış, fiiliyata geçmemiş, aktif bir hale dönmemiş olacaktı. Yani sadece bir tohum olarak, bir çekirdek olarak, bir yumurta olarak kalarak içindeki hakikat veya hakikatsizlikler ortaya çıkmayacaktı. İşte Ruhlar alemindeki hakikatler bu dünyada gerçek mahiyetini, hüviyetini, kimliğini, şahsiyetini, hususiyetini ve özelliğini bütün şifreleri ile ortaya koymaktadır.

Ebedi alemdeki her şeyin oluşumu ve devamı buradaki şekillenmeleri ile tecelli edip tezahür ederek ortaya çıkıp devam edecektir.-İnsanlık ağacının tohumu Ruhlar aleminde ekildi. O Tohumunda ana maddesi ve ruhu Nuru, Muhammed’i aleyhisselatu vesselam oldu. O nur üzerine bina edildi. Maddi yönünü ise Hz. Âdem, manevi yönünü O nur temsil etmiş oldu.

O maddi vücutları Hz Adem temsil etmiş oldu. Çocuklar ve nesiller meydana geldi. İnsanın maddesini ve dünya hayatındaki farklı olan durumları, kabiliyet ve kapasitelerini ve de şahsiyetlerini ruhun gelişimi nispetinde farklılıklar gösterdi. Ancak o kökten Nuru Muhammedîden istifade eden gruplar, bedenlerde nurlanarak, nurlu olan nesillerin ve Peygamberler silsilesinin olmasını sağlamış oldu.-Sonra ana rahminde ayrı bir seçim yapılıyor. Ayrıştırma ile orada tabiri caizse final ulaşmış olanlar alınıyor. Ve dünyaya gelişine karar veriliyor.

Dünyada ikinci bir elekten geçirilmek üzere dünyaya gönderiliyor. Ana rahmindeki bu önemli birinci elemeden sonra, asıl eleme yani o azınlığın da azınlığı durumundaki asıl eleme işlemi dünya hayatında olmuş oluyor.

Bunun üçüncü aşaması ise kabir ile başlayıp, mahşer ile mahşerdeki hesap ve sorgu, sual ile gerçek manadaki eleme ve elenme, ayrılma ve ayrıştırma gerçekleşecektir.

Böylece oradaki son olan ayrıştırma ile cennet ve cehennem suretinde tezahür etmiş olacaktır. Cennet ve cehennem her ikisi de sahiplerini bulmuş olarak.
-Ve bu proje ebede uzanan, ebedi boyutları da içerisine almış olacaktır. Yani iş ne burada bitiyor ve ne de mahşerde hatta ne de cennette bitmiyor. Ebede uzanan bir dal olup onun bütün kolları bir yandan yücelerek, yükselerek, Alayı illîyyine terakki ederek, insaniyet mertebesi ile sınırsız bir sonsuza kanat açacaktır.

Ebede namzet olarak bir yandan devam ederken, artı puan olarak yükselirken, diğer taraftan cehennemde eksi puan olarak alçalacaktır.

Cehennemde alçalışı, cennette de bir yükselişi devam ettirmiş olacaktır. Sonsuza Allah ile beraber Allah’ın varlığının tecellisi ve tezahürü ile devam etmiş olacaktır.

Kimisi ‘Hammaletel Hatab(Odun hamalı-Tebbet.4), kimisi Huşubun Müsennedeh (duvara dayanmış kütükler.Münafikun.4), kimisi, ulaike kel en’ami belhüm edall (bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. A’raf.179.), olarak bu dünyadan vasfını ve kimliğini alarak gitmektedir. 

MEHMET ÖZÇELİK

12-10-2023

 

Loading

No ResponsesEkim 12th, 2023