2011 SEÇİM YORUMU

2011 SEÇİM YORUMU
2011 Seçimleri Akp-nin iki kişiden birinin oyunu alarak ve beş milyon arttırarak % 50 ile hükümeti kurması ile sonuçlandı.Milletimize hayırlı olsun.
Akp üç devrede de sürekli oylarını arttırarak gelmiştir.Buda onun millete mal olmasını göstermektedir.
Ak partinin başarısı;toplumu ve ihtiyaçlarını görmüş olması,onlara yönelerek çözüme dönük adımlar atmış olmasındandır.
Chp ve Mhp millete mal olmamış,içi doldurulmayan sabit fikrin, statükonun, rejimin,Atatürkçülüğün korunmasına,darbelerin ve darbecilerin korunmasına oy vermiştir.
Burada millet kazandı,milletin hakimiyeti kazandı.
Millet en önemli olarak istikrara ve güvene oy vermiş oldu.
Seçim tam bir güven içerisinde gitti.Katılımda gayet yüksekti.
*Hariçten siyasete yapılan müdahale ses getirmiş ancak oy götürmemiştir.
*Belki de şimdiye kadarki seçimler içerisinde en önemli olanı ise;şimdiye kadar % 23 dolaylarında olan kararsızların,% 3 ve 5 –lere kadar düşmüş olmasıydı.Zira herkes kararlıydı.
Bunun bir sebebi de şapkalar düşmüş ve keller görünmüştü.Önceden içte gizlenenler bu sefer açığa vurulmuştu.Herkes ne olduğunu ve neyi dillendirmek istediğini açıktan açığa söyler oldu.
*Bu seçimin en önemli ayağını oluşturan,manevi yükselişin önemli bir işaretini vermiş olmasıdır.
Halkın devletin içerisinde temsil edilmesi,yer alması ve yer verilmesidir.
Rejimin çarkları arasında boğulan ve boğdurulan milletin,rejimin çarklarının aşınmasıyla halkın oradan çıkması ve hakimiyetini ilan etmesidir.
*Chp ve Mhp 1970-lerin standart gidişini ve gidişatını korumakla yetindi. Gelişime ve demokrasiye olan açılımını gerçekleştirmedi.
*Chp ve Mhp zihniyetinde ve de tabanında bir değişme olmamıştır.
Mhp ve Chp-nin bir iki puan fazla oy alması,birbirleriyle paslaşmalarının sonucu olmuştur.
Eğer Chp içine aldığı Ergenekoncularla,Mhp beyin tabakasının 16-sından 10-unun uçkur probleminden dolayı durumunda bir değişme olmamışsa,ortada bir değil,bir çok problem var demektir.

*Chp bu seçimde Baykal—ın aksine laikliği ve rejim muhafazakârlığını dillendirmedi.Bu da ona 3,5 milyon oyu ek olarak kazandırdı.
Laiklik ve rejim savunuculuğunun kuru bir kavga ve karın doyurmadığını ve hatta bir aldatmaca olduğunu gördü.Bulunmuş olduğu vaadlerinde ise tutarlı ve inandırıcı olmadı,ma’kes bulup kabul görmedi.
Ancak bu sefer kavga ulusalcılar ile demokratlar arasında,darbeciler ve siviller arasında bir mücadele halinde sürdürüldü ve mecliste de sürdürülecek gibi.
Chp-de değişen sadece bir vitrinden ibaret kaldı.İçi ve köklü olan zihniyette bir değişme olmadı.Tas aynı tas sadece dellek değişti.
*Chp söylemleriyle inandırıcı ve tutarlı olmadı.
*Chp-nin Türkiye-deki oyların dörtte birini alması da az bir şey değildir.
*Mhp-de her an barajın altına düşme korkusuyla oyunu yükseltme çabası içerisine girdi.Kol kırıldı yen içinde kaldı politikasını sürdürdü.Uçkuru düşüklere rağmen.
Bu seçimde de Mhp-nin kavgacılığı kendisine yaradı.Kendisi de bunu biliyordu. Her zamanki gibi Kaostan nemalanmış oldu.
Yeni dönemde Chp ve Mhp-nin mecliste sürekli yüzünü kızartacak ve savunmasız bırakacak adaylara sahip olmaları,epey kendilerini de yıpratacak gibi görünüyor.
Bu kavgalı bir ortamı da doğuracaktır.
Ancak bu mecliste verilecek tutarlı ve başarılı bir çalışma,bundan sonraki ve de mahalli seçimlerin kaderini de belirleyecektir.
Bakalım bu dört yıllık sürede kim daha iyi bir sınav verecektir.
Sonuç olarak;Başbakan seçim konuşmasında güvenli,tutarlı,kucaklayıcı, toplayıcı,kapsamlı bir Balkon Konuşması yapmıştır.
12-06-2011
MEHMET ÖZÇELİK

Loading

No ResponsesOcak 3rd, 2015