İRTİCA YAYGARASININ ALTINDAKİLER

İRTİCA YAYGARASININ ALTINDAKİLER

 İrtica,kötü bir simge,menfur bir maske olarak ortada dolaşmaktadır. Canı sıkılan belli birkaç kesim,temcid pilavı gibi kızdırıp kızdırıp milletin önüne sunmaktadır. Hem taşlamak,hem haşlamak,hem de bazı şeyleri tasarlayıp yapmak için..

Harp taktiklerinden birisi de düşmanın nazarını başka yöne çevirip,diğer taraftan kaçma ve kaçırma senaryolarındandır. Türkiyede de belli başlı aşağıdaki işlerin yapımında irtica,nazarı çevirtmek için bir çok defa kullanılmıştır.

Kumarhanelerin kapanması gündeme geldiğinde hemen irtica hort diye hortlatılmakta,meçhul bir hedef tahtası gösterilmektedir.

Susurluk,çeteler meselesi ve dosyaları gündeme geldiğinde köşesinde bekletilen irtica gün yüzüne çıkarılır ve yine malum olan hedef,meçhulleşir.

Sol kadrolaşmaların gerçekleşmesini ört-bas etmek için-bak işte geliyor,gelmekte,gelecek-yaygaralarıyla,çocuğu öcü korkusuyla korkutma misali,bu gürültüde köşeyi dönme gürültü koparmacasının sahne oyunudur irtica.

Büyük sermaye patronlarının –içte de,dışta da-menfaatlerini zedeleyici hareket ve uygulamaların kalkanıdır irtica.

Ellerinden alınacak ve çıkacak olan ve imkanın ve susturmanın susturucu suçlayıcısı,dokunulmazlığına bürünme unsurunun bir parçasıdır irtica.

Aman cıs,yanar haa.

Dış ve iç karıştırmaların bir düğmesidir. Ortam hazırlandığında,irtica düğmesine basılarak sinyal verilir,faaliyete geçilir,daha doğrusu geçirilir.

Eroin ve esrar kaçakçılığında da paravana olarak kullanılır. Dayak atan bir insanın masum rolüne bürünüp suçsuz görünmek amacıyla bağırması,ağlayıp sızlaması gibi. Ancak bunu yapanlar gülmektedirler,oda kıs kıs.. Zira insaflı ve haklı adam toplumun menfaatını kendi menfaatına tercih edip,öyle oyunlara girmez. Bu oyunu seçen ve bu yolla kavşağı dönmeye çalışan,bir yavşak oyunudur.

PKK-mı?elbet. Oda devlet ile milleti karşı karşıya getirip,özellikle milletin içerisinden dindar olan saf doğu insanının içerisinden eleman bulma oyun ve senaryolarıdır. Bütünü koparamayan çakalların,parçalara ayırarak parçalama taktikleridir. Doğrudan ve açıkça oynanamayan hile ve dalavere yolu ile dolaylı oynanan oyunun adıdır irtica.

Ancak işin garip tarafı,PKK-nın kendi lehine çevirip kullandığı bu durumu,idareci durumunda olanların kendi lehine kullanıp çevirmek bir yana,kendi aleyhine onların lehine ve kucağına atıcı kısır bir uygulama ve politikanın adıdır irtica..

Adam düşünüyordu,nasıl dalavere yapabilirim diye? Dayak oğlanı var ya? İşte sana irtica! Her şeyi yap! Adını irtica koyarsın! Zaten bahane hazır! İrtica her şeyi bastıracak hınçta!

Öbürüde düşünüyordu,nasıl yardım edebilirim,kurtarabilirim diye. Onun için bu suç oluyor,hapse atılıyordu. Çünki irtica olabilirdi,onun kokusuna benziyordu!

Oysa toplum bu hınç ve stresten irtica ile değil,irtica toz-dumanını sindirerek kardeşlik,iman-inanç-Kur’an-Din birliği ve ortak noktaların merkez kılınması ile kurtulabilir.

Mesele gemiyi batırmak değil,sağ-selamet karaya oturtturmadan sahile ulaştırmaktır. Gemi batarsa sadece biz değil,her şeyimiz,değerlerimiz,tarihimiz ve de geleceğimiz biter,batar ve kapanır.

                                                                                                          31-08-1998

                                                                                              MEHMET   ÖZÇELİK

Loading

No ResponsesOcak 1st, 2015