Gazzede hamile sayısı, doğan çocuk sayısı, açlıktan ve bombalamadan dolayı ölen çocuk ve kadın sayısı.

Gazzede hamile sayısı, doğan çocuk sayısı, açlıktan ve bombalamadan dolayı ölen çocuk ve kadın sayısı.


Gazze’de yaşanan insani dramın acı gerçekleri yürekleri sızlatıyor. İşgal altındaki Gazze Şeridi’nde çocuklar ve kadınlar, açlık ve şiddet nedeniyle büyük bir zorlukla karşı karşıya. İşte bu trajik durumun bazı yönleri:

1. **Açlıktan Ölen Çocuk Sayısı**:
– Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, yetersiz beslenme nedeniyle toplam **15 çocuğun açlıktan öldüğünü** açıkladı. Ayrıca, **6 çocuğun ise ölümün pençesinde olduğu** uyarısında bulundu. Bu utanç verici durum, tüm insanlığa derin bir yara açıyor¹.

2. **Bombalamadan Dolayı Ölen Çocuk Sayısı**:
– İsrail ordusu, 149 gündür sivil yerleşim yerleri, hastaneler, okullar ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef alan saldırılarını sürdürüyor. Bu saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı **30 bini aşmış durumda**. Enkaz altında binlerce kişi kayboldu ve yaralı sayısı 70 bini geçti¹³.

3. **Hamile Kadınlar ve Siviller**:
– Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi’ndeki çocuklar ile hamile ve emziren kadınlar arasındaki yetersiz beslenmedeki hızlı artışın, özellikle de açlık ve salgın hastalıktan ölen kişilerin sayısını artırdığını belirtiyor⁵.

Bu trajik durum, insanlık adına büyük bir utanç kaynağıdır. Umarım barış ve insan hakları için daha iyi bir gelecek mümkün olur.

Kaynak: Bing ile konuşma, 10.03.2024
(1) Gazze’de açlıktan ölen çocuk sayısı artıyor! 15 çocuk can verdi, 6’sı …. 
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/dunya/gazzede-acliktan-olen-cocuk-sayisi-artiyor-15-cocuk-can-verdi-6si-olumun-1025706.
(2) Gazze’de çocuklar hangi koşullar altında büyüyor? – BBC. https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-57253129.
(3) İsrail’in engeli nedeniyle Gazze’de açlıktan ölen çocuk sayısı artıyor …. https://www.haberler.com/guncel/israil-in-engeli-nedeniyle-gazze-de-acliktan-olen-cocuk-sayisi-artiyor-16907693-haberi/.
(4) Gazze’de çocuklar şimdi de açlıktan ölüyor! Kadın, çocuk ve sivillerin …. https://www.ahaber.com.tr/gundem/2024/01/25/gazzede-cocuklar-simdi-de-acliktan-oluyor-kadin-cocuk-ve-sivillerin-kacip-siginacagi-bir-yer-yok.
(5) Utancın kaydı: Gazze’de açlıktan ölen çocuk sayısı 10 oldu!. https://tr.al-ain.com/article/utancin-kaydi-gazzede-acliktan-olen-cocuk-sayisi-10-oldu.

@@@@@@@@@

Loading

No ResponsesMart 11th, 2024