NASIL OLMAK İSTERDİNİZ

NASIL OLMAK İSTERDİNİZ

 

Allah her bir ruha münasip bir elbise biçip dikmektedir.

Her bir ceset kendi ruhuyla münasip ve de mütenasiptir.

Böylece kimin neden kadın veya erkek olduğu konusu anlaşılmış olmaktadır.

Zira Nasıl ki kadına erkek elbisesi, erkeğe de kadın elbisesi yakışmıyorsa, öylede, kadın ruhuna uygun olan elbise elbette kadın bedeni olacak, erkek ruhuna uygun elbisede elbette erkek cesedi olacaktır.

Tıpkı Arslan ruhuna uygun elbette Arslan kafası ve vücudu yakışıyorsa, kedi ruhuna uygun kafa ve vücutta elbette ki kedi vücudu olacaktır.

Bir de aksi durumunun olduğunu düşünün?

Arslan’da kedi vücudu, kedide de Arslan vücudu!

Bu onlara da zulüm ve haksızlık olmuş olurdu?

Böylece bir kadının, ben neden erkek yaratılmadım veya bir erkeğin ben neden kadın yaratılmadım demesi abes ve çirkin olur.

Bunu tüm elektronik eşyaların yapımında, bir binanın oluşumunda da düşünebilirsiniz.

Bunu tüm varlıklara kıyas edebilirsiniz.

Elbette bir şeyi yapan usta, neyi nereye koyacağını ve nasıl yapacağını bilir.

Yapılan eşyaya bakılıp sorulmaz, ustaya bakılıp sorgulamadan güvenilir?

Eğer usta tam manasıyla biliniyor ise.

Sana nasıl ve ne olmak istersin diye sorulduğunda, neyi ne kadar bildiğinle de bağlantılı olarak, mevcuttan daha iyi bir sonuç çıkaramayacaktın.

*************   

Hem hayat, bu kâinatın tezgâh-ı âzamında öyle bir istihale makinesidir ki, mütemadiyen, her tarafta tasfiye yapıyor, temizlendiriyor, terakki veriyor, nurlandırıyor.”

“Şu kesafetli ve ruha münasebeti az olan topraktan ve şu küdûretli ve nur-u hayata münasebeti pek cüz’î olan sudan, mütemadiyen hummalı bir faaliyetle, letafetli hayatı ve nuraniyetli zevi’l-idraki halk eden Fâtır-ı Hakîm, elbette ruha çok lâyık ve hayata çok münasip, şu nur denizinden ve hattâ şu zulmet bahrinden, şu havadan, şu elektrik gibi sair madde-i latîfeden bir kısım zîşuur mahlukları vardır. Hem pek çok kesretli olarak vardır.” (Bediüzzaman.29.Söz.)

MEHMET ÖZÇELİK

20-12-2023

Loading

No ResponsesAralık 20th, 2023