RUHA SİNEN SAPIKLIK

RUHA SİNEN SAPIKLIK

Kur’an-ı Kerim’de Yahudiler için ve onların puta tapıcılığını tasvir etmek amacıyla beyan edilen ayette;

“İşleri (eski) Sizden kesin söz almış ve Tur’u tepenize dikmiştik, ‘Size verdiğimize kuvvetle sarılın ve dinleyin’ demiştik ‘İşittik ve karşı geldik’ dediler de inkarları yüzünden buzağı sevgisi kalblerine sindirildi. De ki, ‘Eğer inanmışsanız, imanınız size ne kötü şey emrediyor?'”[1]

Özellikle burada geçen; ‘Üşribu’ ifadesi;

İçirildiler, içlerine sindirildi, yerleştirildi.

Boyanın elbiseye nüfuz etmesi gibi buzağı sevgisi ve ona ibadet hırsı onlara nüfuz etti.
Şerabe” fiilinin “eşrebe ve üşribe” türevlerinin mecaz anlamları arasında; yedirmek/yedirilmek, emdirmek/emdiril­mek, telkin etmek/telkin edilmek, aşılamak/aşılanmak gibi anlamlar da vardır.[2]
Filistin’de başlayan ve başlatılan Hamas- İsrail savaşı yayılma temayülü gösteren, tarafları ve taraftar olanları içine çekecek bir girdaba doğru gidiyor.

Bu durum İsrail, Yunan ve Haçlı sevdalılarını da ortaya çıkarmaktadır. [3]

Ruha sinen, bedene yayılan hastalık sari bir illet gibi hesaplanan hedefe doğru gitmektedir.

” Onlar müstahkem şehirlerde veya siperler arkasında bulunmaksızın sizinle toplu halde savaşamazlar. Kendi aralarındaki savaşları ise çetindir. Sen onları derli toplu sanırsın, halbuki kalpleri darmadağınıktır. Böyledir, çünkü onlar aklını kullanmayan bir topluluktur. “[4]

Çünkü onlar korkaktırlar.

Güç ellerinde olduğunda görüntülü ve yapmacık aslan kesilirler.

************  

” Her nefs ölümü tadıcıdır. Sonra Bize döndürüleceksiniz.
İnananları ve salihatı yapanları, içinde sürekli kalacakları Cennet’te; altından ırmaklar akan köşklere yerleştireceğiz. İyi işler yapanların ödülü ne güzeldir!
Onlar, sabreden ve Rabb’lerine tevekkül edenlerdir.”[5]

                                                                 ***********  

Yüzleri dümdüz olan, silik yüze sahip Lgbt’liler.
” “Lut’tan kavmi, misâfir melekleri istediler! Hemen biz onların gözlerini kör ettik. (Anadan doğma gibi kör oldular) işte azâbımı ve tehditlerimin âkıbetini tadın dedik.

Celâlim hakkı için, bir sabah vakti devamlı bir azâb onları bastırıverdi.”[6]
”Nihâyet onları güneşin doğma vaktinde korkunç gürültü yakalayıverdi. Hemen şehirlerinin üstünü altına geçirdik ve üzerlerine de çamurdan pişmiş taş yağdırdık. Elbette bunda keskin anlayışlılar için ibret alâmetleri var.”[7] buyrulmaktadır.
Ahmed bin Hanbel ve İbn-i Mâce’nin bildirdikleri hadîs-i şerîflerde, Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi ve sellem, Lut kavmi hakkında buyurdu ki:
On şey vardır ki Lut kavmi onları yapmış ve o yüzden helâk edilmiştir. Ümmetim ise onlara bir de kendisi katar. Bunlar; livâta (erkek erkeğe münâsebet), fındık gibi taşları sapanla atmak, güvercinle (kumar) oynamak, def çalmak, içki içmek, (özürsüz) sakal kesmek, (emredilenden fazla) bıyık uzatmak, ıslık çalmak, el çırpmak, (erkekler için) ipek gömlek giymek bir tâne de ümmetim ilâve eder ki; o da kadın kadına münâsebette bulunmaktır. Lut kavminin işini (livâta) yapan mel’undur. Benden sonra ümmetim hakkında en korktuğum şey Lut kavminin yaptığını yapmalarıdır.

MEHMET ÖZÇELİK

9-10-2023

 

[1] Bakara. 93.

[2] https://meal.ihya.org/kurani-terimler/ve-usribu-fi-kulubihimu-l-icle-[119].html

[3] https://www.haber7.com/siyaset/haber/3358113-aksa-tufani-operasyonu-ile-ilgili-bulent-arinctan-tepki-ceken-cikis

https://www.haber7.com/guncel/haber/3357998-feto-yine-ihanet-safinda-israil-askina-gammazciliga-basladilar

[4] Haşr-14.

[5] Ankebut. 57-59.

[6] Kamer. 37-38.

[7] Hicr sûresi 73-74-75.

Loading

No ResponsesEkim 9th, 2023