DEPREMDEN KALAN BİR HATIRA DEFTERİ

DEPREMDEN KALAN BİR HATIRA DEFTERİ

Annemin yıkılan binasında 11 yaşları civarında bir öğrenciden geriye kalan hatıra defterinden bazı notlar. Eğitim camiasına faydası olur düşüncesiyle yayınlıyorum.

“OCAK.6 Ocak-2023

Bugün okuldan döndüm, yemeğimi yedim biraz.

Biraz dls Dreams league söyler (futbol oyunu) oynadım. Birden babam beni çağırdı. Bir de baktım ki elinde bir hediye paketi var yani biraz heyecanlanmadım değil çünkü hediye paketi tam bir tablet boyutundaydı.

Sonra içinden bu günlükler çıktı. Açıkçası biraz hayal kırıklığına uğramıştım ama bunu bu kadar belli etmemeye çalıştım, inşallah başarılı olabilmişimdir. Çünkü annem ile babamı üzmek istemiyordum.

Şimdi de üzülmesinler diye bir şeyler yazmaya karar verdim. Zaten bu aralar en sevdiğim kalemim kayıp (TLG), onun için kurşun kalem ile yazıyorum.

Neyse, şimdi ben kalemimi yazmaya gidiyorum. Kalemi bulamadım. En son kardeşim İrem aldı. Şimdi de 100 TL’lik kalem ortada yok. Şu anda çok kötü, pembe bir kalemle yazıyorum.

15 tatile çok az kaldı. Ama tatilde günü 12 saatlik kurs açıyorlar ve sanki tatil yok gibi. Haftanın 5 günü, 1 günde öyle var. 2 günde futbol kursu, ödevler, günde 3 saatlik çalışma artık bıktım. Bunalıma girdim yaa!

Ama daha yeni bir umut oldu. Annem eğer hocaların, Yusuf’un durumu iyi derse..

Seni yazdırmam dedi.

-İngilizce konusunda sıkıntı yok ama matematik hocasından korkuyorum. Her zaman çalışmadığımı söyler ama ben her zaman matematik çözen birisiyim. Ama ne kadar denersem deneyeyim deneme stresi ile 2 ya da 3 yanlışım çıkıyor. Bunun nedenini ben de bilmiyorum. Keşke matematikte biraz başarılı olabilsem her şey çözülür.

Karne mükemmel, deneme berbat.

Sizce karne notu % 96 olan birisinin denemesi 11’i yanlış olabilir mi?

Bir de İlin en iyi okulunda okuyorum. Neyse daha Matematik ödevi var yarına. En iyisi erken uyuyayım. Erken kalkıp erkek kalkmak.

Ya da vazgeçtim daha erken. En iyi geç uyuyup, sürünerek kalkmak.
Bu arada daha kendimi tam olarak tanıtmadım.
Ben Yusuf Karakuş, derken elim çok yoruldu, onun için yarın devam.
-Bugün Arapça hocası habersiz sözlü yaptı. Allahtan merhametli bir hoca yoksa kötü almıştım ama hoca 100 verdi, hem de 3 tane. Çok mutlu oldum. Şu an diğer arkadaşlar sözlü oluyor. Sözlü bitti.

Bir konferans verdiler ve canım çok sıkıldı. Az kalsın Emir günlüğüme bakıyordu. Son anda yırttım.
Eve geldim, yemeğimi yedim.
Kardeşim İrem biraz beyinsiz. Gelmiş önümüzdeki ekmeği alıyor.
Eğer annem ile babam olmasaydı, suratına tek atardım orda, ama işte olmuyor. Bazen ağzını kırasım var, böyle ama olmuyor işte.
Keşke yalnız kalsak.
Yalnız kalsak demişken aklıma geldi. Oyunda çantamı 2 kez boşaltılan çok iyi bir hediye alıcam. Ama işte olmuyor. Annem izin vermiyor.
Neyse şimdi ben biraz ders çalışıcam.

Vee tekrar burdayım. Annem ilk aldığı zaman kızmıstım. Ama artık alışıyorum.
Ben galiba sevdim bu işi.
Üff canım çok sıkkın arkadaşlar. Çünkü tuttuğum takım (Beşiktaş) çeyrek finalde elendik hem de ligin en kötüsüne.
Burada ödül alan 2,5 milyon bo-lı aldım.
Şimdi gece oldu. Şu anda bitkin haldeyim. Biraz müzik dinledim ve Şimdi uyuyacam. Hadi bay bay.

Ve perşembe bugün, 6 dersimiz boştu, 3 ders maç, 3 ders de film izledik. Unutulmaz bir gündü, çok eğlendim, eve geldiğimde ise bir baktım arkadaşlarım maç yapıyor, bende hemen indim.

Kusura bakmayın.
Kaç gündür yazamıyorum.
Bu aralar çok şey oldu. Mesela;
Altyapıya bir hafta geç başlayacağım çünkü evde biraz huzursuzluk çıkardım Onun dışında bugünlük de yeni bir karar aldım artık daha düzenli olması için her günü yazacağım, salı örnek.

Hadi neyse, ben bu sabah misafirliğe gideceğim uyuyorum.

MEHMET ÖZÇELİK

7 ŞUBAT 20223

Loading

No ResponsesŞubat 15th, 2023