BEYRUTUN 11 EYLÜLÜ


BEYRUTUN 11 EYLÜLÜ

Yıllar öncesinde Arap Baharı adıyla orta doğuya kışı yaşatanlar, bunu az görmüş olsa gerek ki, şimdi de 11 Eylül sonrasının işgalini ve saldırısını yapma planlarını yapmaya başladılar.

Yüz yıl önce İslam ülkelerinin başlarına yerleştirdikleri batının valilerinin devir teslimini gerçekleştirmek ve yeni bir yüz yılın sömürüsünü gerçekleştirmek üzere ve bir yandan da elde ettiklerini bırakmamak için toplu saldırıya geçilmiş görülmektedir.

Terör odakları devrede ve iş başında.

Yüz yıl önce petrolü ele geçirmek için İslam Ülkelerini ele geçirip sömüren haçlı zihniyeti, bugün de enerji kaynaklarını ele geçirmek için devreye girmiştir.

Bunun içinde içte isyan çıkarıp, içteki piyon ve maşalarını devreye koymuştur, deşifre olması hesabına…

-‘Yahudilerle Müslümanlar savaşmadıkça kıyamet kopmaz’ hadisinde acaba İsrail’de savaşacak olan kim? Bu patlama Onun bir işarete miydi?

Lübnan savaşırsa ona ilkyardım edecek olan İha’ları ve Siha’larıyla Türkiye mi olacak? Arkasından İran mı?

Lübnan’daki patlama da İsrail’in eli olduğu belgeleriyle ortaya çıkarsa; Lübnan İsrail savaşı olup, arkasından da İslam ülkeleri, Türkiye ve İran gibi ülkeler Lübnan’a yardım etmek suretiyle böyle bir savaş başlayıp büyüme ve neticesinde büyük bir savaşın yolu açılmış olabilir mi?

Amerika da bu patlamanın tamamen bir Sabotaj olduğunu ve hariçten bir bombanın patlatılması ile olduğunu söylüyor.

Eğer bu doğrulanır ve İsrailin bunu yaptığı anlaşılırsa ve bütün devletlerin İsraile cephe almasına rağmen arkasında duran Amerika bunu ne derece sürdürebilir? O da çekilince İsrail yalnız kalır. Buda onun sonunu getirir.

İsrail orta doğuda terörün başını çekmekte ve terörü beslemektedir.

-Lübnan’da dün meydana gelen 113 kişinin can verdiği, 4 bin kişinin yaralandığı facia ile ilgili İsrail’deki sağcı Zehut (Kimlik) Partisi Başkanı ve eski Meclis Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin’den skandal bir açıklama geldi. Feiglin patlamanın gerçek bir “şükür günü” olduğunu söyleyerek “muhteşem bir havai fişek gösterisi seyrettik” dedi.

 “Sevgililer günü onuruna bu harika kutlamayı düzenleyen gerçek kahramanlara” da  teşekkür etti.”[1]

2750 tonluk Amonyum nitrat yani gübre… Altı yıldır bekliyor, gel beni patlat diye adeta.

ABD başkanı Trump bunun bir saldırı olduğunu söylerken, genel kanaat İsrail’in yaptığı yönündedir.

-Beyrut’taki bu patlama basit bir gübrenin patlaması değildir. Eski bir Cıa ajanının da ifade ettiği gibi mutlaka hariçten bir bomba ile patlatılması olduğunu söyledi.

Herkesin ortak kanaatı bunun İsrail tarafından yapıldığıdır.

2013 yılından beri 7 yıldır orada yakalanmış olan bir gemiden alınıp, 7 yıldır bir sonuca varılmıyor.

Hizbullah bu konuda tamamen sakin ve sessiz bir durumda.

Bu 11 Eylül’ün Ortadoğu’daki yeni bir yansımasıdır. Yeni patlamaya hazır bir bombanın fitili çekildi ve kimi de belli ki çekilecek?

Birçok bomba patlamaya ve patlatılmaya hazır bir şekilde ortada bulundurulmaktadır. Ortadoğu’da kaynayan kazanın altına sürekli odun atılmaya çalışılmaktadır.

Bir yandan Amerika’nın İran’ı tehdit etmiş olması ve İsrail’in arkasında durması ve de bir yandan İsrail- Hizbullah ve İran’ın sürekli bir şekilde hedef olarak gösterilmesi, etrafı boşaltılan yani Suriye ve Irak ile etrafı boşaltılan İran’a saldırmak için yeni bir 11 Eylül oluşumu yapılmaya, zemini hazırlanmaya çalışılmaktadır.

İçten yıkımlarla İslam ülkeleri yıkılmaya çalışılmaktadır. Ortadoğu kaynayan bir kazan haline konulmaya çalışılmaktadır.

Dikkat ve teyakkuzda olunmalı. Akıllı olunmalı. Tedbirli olunmalıdır. Düşünceli davranmalı, hesaplar önceden yapılıp tedbir alınmalı, bilinmeli, takip edilmelidir.

Özellikle istihbarat güçlendirilmelidir.

Müslim ve gayrimüslim gibi farklı kesimlerin olduğu Beyrut aynı zamanda Orta Doğu’nun Paris’i ve huzur kenti olarak görülmüş olmasına rağmen, bugün tamamen bir yıkım halinde. Şimdilik 100’ün üzerinde ölü, 5000’in üzerinde yaralı olsa da aynı zamanda 300.000 insanın evine giremeyeceği şeklinde bir netice ortaya çıkmaktadır.

Ekonomik olarak sıkıntı içinde… İkinci bir Suriye yapılmaya çalışılmaktadır.

Bu acaba İran’a saldırmanın bir bahanesi mi veya Hizbullah’ın İsrail’e saldırmasının bir bahanesi midir?

1982 yılında da İsrail Beyrut’u bombalamış, geçmişte de karıştırılmıştı.

İsrailin gözü Beyrut’ta mı?

-100 sene öncesinde Araplar bizi arkadan vurdu. Bize saldırdı denilirdi ve bizde köpeklerimize Arap adını verir ve iki taraf birbirine düşman hale getirildi.

Bugün yine aynı durumda tarih tekerrür ettirilmeye çalışılarak, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ve Suudi Arabistan’a baktığımız zaman; aynen 100 sene önce oynanan oyunu burada da görmekteyiz.

Bu durum bu iki halkın düşman olmasından kaynaklanmayıp ya yöneticiler eliyle veya kiralık katiller, paralı askerler tarafından yapıldığı görülmektedir.

Üç beş tane Yahudi yanlısı, muhibbi ve taraflısı, terörist yapılı olan insanların devreye girmesi ile aynı 100 yıl önce oynanan oyun bugün de oynanmaktadır.

Adı mı; Araplar bizi arkadan vurdu.

Aslında burada bizi arkadan vuran Araplar değil, Arapların içerisinde paralı askerler ve üç beş tane sorumsuz ve ilgisiz, alakasız, kötü niyetli olan insanların durumudur.

Orta doğudaki tüm bu olumsuzlukların sonuçsuz kalmasının yolu; Bu zamanda Farz olan İttihad-ı İslam’dan geçer.

Acilen İslam Dünyası bir birlik oluşturmalı ve Araplar yüz yıldır uyudukları uykularından uyanmalıdırlar.

MEHMET ÖZÇELİK

07-08-2020


[1] https://www.haber7.com/dunya/haber/3001472-lubnandaki-facia-ile-ilgili-skandal-sozler-muhtesem-bir-havai-fisek-gosterisi-seyrettik

Loading

No ResponsesAğustos 7th, 2020