DAĞ KANUNU

DAĞ KANUNU

-“Allah’a ve peygamberine karşı savaşan ve yeryüzünde fesad çıkarmaya çalışanların cezâsı, ancak (birini öldürmüşlerse, kendilerinin de) öldürülmeleri veya (malını da alarak öldürmüşlerse) asılmaları veya (sâdece mallarını zorla almışlarsa) elleri ile ayaklarının çaprazlama kesilmesi veya (tehdidle insanları korkutmuşlarsa, bulundukları) yerden sürgün edilmeleridir! Bu, onlara dünyada bir rezilliktir, âhirette ise onlar için (pek) büyük bir azab vardır! “Hucurat. 33.

….Devlete karşı gelerek yol kesme ve soygun yapma suçunun cezaları ise ,

a) Hem yol kesip hem de adam öldürenler had cezası olarak idam (salb) edilirler.

b) Hem yol kesip hem de mal gasb edenlerin sağ elleriyle sol ayakları çaprazlama kesilir.

c) Yol keserek hem adam öldüren hem de mal gasbedenler, önce el ve ayakları çaprazlama kesilir, sonra da idam edilirler.

d) Sadece yol kesenler ise, tevbe edinceye kadar hapsedilirler. Bütün bunlar, had cezaları olduklarından affedilmezler. Ancak yakalanmadan önce faal nedamet duyarlarsa (tevbe ederlerse), cezaları affedilebilir.[1]

-Bunlar devlete karşı geldiklerinden baği olarak adlandırılırlar.[2]

-Bu yapıyı ister İran desteklesin isterse desteklenmiş olsun, tam bir İran yapımı uygulama, masonluk yapılanma, İngiltere, ABD, Almanya finansörlü bir oluşumdur.

Münafık yapı, takiyye esaslı ihanet şebekesi.

Demek ki tarihte sapık akım ve mezheplerin oluşum ve tabileri böyle oluyormuş.

Yalancı Peygamber Müseylime-i Kezzaba bile yüz bin kişi tabi olmuş, onun için on dört-yirmi bin arası kişi Yemame savaşında öldürülmüştür.

İki bin kadarda içinde 70 kadar hafızında olduğu müslüman şehid oldu.

Rivayete göre – Müseylime-i Kezzabı öldüren -Vahşi’den: “Ölüme Müseyleme’nin arkadaşlarından daha sabırlısını görmedim, diyerek Müseyleme’nin öldürülme olayına kendisinin de katıldığını bahsettiği” nakledilmiştir.

-Dağda durupta bu millete, ordusuna,  polisine kurşun sıkan PKK nedir?

Bir terör örgütü yani eşkiya.

Peki onu savunan, arkasında durup da destek olan halktan meclisteki milletvekiline kadar ne olmuş olur?

Terörist ve eşkiya…

-Ergenekon Fetöyü öne çıkartmak, başarılı kılmak, büyütmek, güçlendirmek amacıyla kendisini Feda etti, kendisini yok edip onu gündeme getirdi, öne çıkarttı.

****************    

“Pakistan’ın Fethullah Gülen’i: Tahir ül Kadri!

1951 Pakistan doğumlu Tahir ül Kadri’nin hayatı tıpkı Fethullah Gülen’e benziyor.

Devletin üst kademesindeki tanıdığı aracılığıyla imamlığa başlar.
Sıradan bir imam olan Tahir ül Kadri TV programları yapmaya başlayınca ünlenir.

1970’lerin sonunda Lahore’de halkı toplayıp konuşan Kadri, güya gördüğü bir rüyayı anlatırkrn peygamberimizin ismini kullanıp Pakistan devletini eleştirir. Rüyanın tuhaflığı bir yana, kadri oldukçageniş bir kitleyi kendi çevresinde toplamayı başarır. Kadri, pakistan’ın dini liderlerini aşağılarken, çıkna tartışmalar Kadri’nin şöhretini artırır.

Kadri’nin sözde rüyalarının bu kadar büyük bir etki yapmasının nedeni olarak, Kadri’nin Hz. Muhammed’e ve rüyalara büyük önem veren Biralvi Hareketi’nin önemli dini lideri Ahmet Rıza Han’ın öğrencisi olması olarak görülüyor.

1981’de Kadri, Müslüman-Hristiyan Diyalog Forum’unu düzenleyerek iki dinin liderleri arasındaki ilişkiyi kurmaya başladı. Forum, Lahore’de bulunan, Kadri’nin de yöneticileri arasında bulunduğu Minhac Üniversitesi ve uluslararası yardım kuruluşu olan Minhac Yardım Vakfı’nın bünyesinde bulunan Minhacül Kur’an Derneği’nde düzenlendi. Minhacül Kur’an, islami ve modern eğitimi bir arada veren okul ve kolejleri açmaya başladı. Al Arabiya’nın ifadesiyle ‘İslami eğitime estetik bir dokunuş’ veren laik bir eğitim anlayışını benimsiyordu.

Okulların ‘estetik bir İslami dokunuşla’ çocuklara seküler eğitim vermesi Fethullah Gülen’in okullarına çok benziyor.

Kadri’nin, Ahmet Rıza Han’ın lideri olduğu Biralvi hareketiyle bağlantısı olması;
Gülen’in Said Nursi’nin nurculuk hareketini temel almasına çok benziyor.

Kadri 1980’lerin sonunda Kadri Pakistan Halk Hareketi adında bir parti kurmasıyla Gülen’den farklılık gösteriyor.

1980’lerin sonunda Kadri güçlü destekçileri olan Şerif ailesiyle ters düştü. 1993’te Navaz Şerif’e ciddi anlamda muhalefet eden Kadri, Şerif’in bir kafir olduğunu ve cehennemde yanacağını söyledi.”
Bu da Gülen’in akp-ye ettiği bedduaya çok benziyor.

2004’te istifa eden Kadri, bir yıl sonra da Kanada’ya iltica etti. Kadri bu gönüllü sürgünü sayesinde daha büyük bir etki alanına hükmetti ve finansal anlamda da rahat etti. Kadr’nin gönüllü sürgünü Fethullah Gülen’in Amerika’ya olan ilticasıyla da büyük benzerlikler taşıyor. Türkiye’yi terk eden Gülen, pek çok kere davet edilse de Amerika’da kalmayı tercih etti.”

***************    

-İDDİANAMELERDE 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ VE FETÖ

CEM DURAN UZUN, MERT HÜSEYIN AKGÜN, HASAN YÜCEL tarafından hazırlanan 66 sayfalık raporda gayet akıcı ve bağlantılı ifadelerle özet olarak yarım asırlık bu yapının münafıkane hareketlerini özetlemektedir.

PKK terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda FETÖ’nün kendileriyle temas halinde olduğunu söylemiştir. “Cemil Bayık’tan 5 isme 5 yorum… Cemaat temas kurmak istedi”,

Cumhuriyet, 15 Mart 2015; FETÖ Çatı iddianamesinde FETÖ-PKK ilişkisine dair çarpıcı bir bilgi bulunmaktadır. Örgüt içinde üst düzey görevi olduğu belirtilen bir gizli tanık, savcılığa verdiği ifadede FETÖ’nün önde gelen yöneticilerinden Mustafa Özcan ve Şerif Ali Tekalan’ın PKK’lı yöneticilerle yurtdışında görüştüğünü belirtmiştir. Sh.16.

….Savcılık örgüt için şu ifadeleri kullanmıştır:

Amaçlarını gerçekleştirmek için silahlı terör örgütlerini kullanabilen-kiralayan, devletin silahlı unsurlarını emelleri için kullanabilen, devlet kademelerindeki silahlı güçleri aracılığı ile operasyonel sonuçlar elde edebilen bir örgütlenmedir.17.

…..İddianamelerden elde edilen bilgilere göre 1982 yılında 90 öğrencinin atılmasıyla sonuçlanan FETÖ’cülere yönelik soruşturmada adı geçen bazı öğrenciler, yaşlarının küçük olması nedeniyle ilişikleri kesilmeden TSK’ya kazandırılmaya çalışıldı. Bu öğrencilerden altısı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında üst düzey generaller olarak karşımıza çıktılar. Tuğgeneral Şener Topuç, Tuğgeneral Hidayet Arı, Tuğgeneral Murat Yetgin, Tuğgeneral Eyüp Gürler ve Tuğgeneral Nuri Başol bu isimlerden bazılarıdır.

1982’deki soruşturmaya benzer şekilde Maltepe Askeri Lisesi’nde 1986 yılında yapılan soruşturmalarda, 450 kişilik bir dönemden 250 öğrenci askeri okula girişlerinden önce FETÖ’ye ait evlere gittiklerini, bu evlerde askeri lise soruları verilerek örgütsel amaçlı olarak bu okullara sokulduklarını söylemiş ve abilerle görüştüklerini itiraf etmişlerdir. Bu soruşturmada FETÖ ile bağlantısını itiraf eden öğrenciler affedilirken, itirafçı olmayan yaklaşık 30 FETÖ üyesi öğrencinin okulla ilişiği kesilmiştir. Çatı iddianamesine göre bu öğrencilerin tamamı FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine general veya albay rütbesiyle iştirak etmişlerdir. Görüldüğü üzere FETÖ mensupları henüz 1980’li yıllarda soruları ele geçirme gibi çeşitli yöntemlerle kitlesel olarak TSK’ya yerleşmeye başlamıştır.

1982’deki soruşturmaya benzer şekilde Maltepe Askeri Lisesi’nde 1986 yılında yapılan soruşturmalarda, 450 kişilik bir dönemden 250 öğrenci askeri okula girişlerinden önce FETÖ’ye ait evlere gittiklerini, bu evlerde askeri lise soruları verilerek örgütsel amaçlı olarak bu okullara sokulduklarını söylemiş ve abilerle görüştüklerini itiraf etmişlerdir. Bu soruşturmada FETÖ ile bağlantısını itiraf eden öğrenciler affedilirken, itirafçı olmayan yaklaşık 30 FETÖ üyesi öğrencinin okulla ilişiği kesilmiştir. Çatı iddianamesine göre bu öğrencilerin tamamı FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine general veya albay rütbesiyle iştirak etmişlerdir. Görüldüğü üzere FETÖ mensupları henüz 1980’li yıllarda soruları ele geçirme gibi çeşitli yöntemlerle kitlesel olarak TSK’ya yerleşmeye başlamıştır. 27

….2007-2013 yılları arasında harp okullarından ihraç edilen askeri öğrenci sayısı tüm Cumhuriyet tarihi boyunca harp okullarıyla ilişiği kesilen öğrenci sayısından daha fazladır.

2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 Yüksek Askeri Şuralarında (YAŞ) terfi ettirilen askeri personelin büyük kısmı bugün FETÖ mensubu olduğu ortaya çıkan subaylardır.

15 Temmuz darbe girişimi neticesinde hazırlanan Darbe Çatı iddianamesinde yer verilen bulgular ve darbe sonrası gerçekleşen ihraçlar da bu durumu gözler önüne sermektedir. 2013 şurasında terfi alan generallerin tamamına yakını 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları için TSK’dan ihraç edilmiştir veya tutuklu durumdadır. 2014 ve 2015 YAŞ kararları sonucu albaylıktan tuğgeneral ve tuğamiralliğe terfi ettirilen personelin yüzde 80’i 15 Temmuz sonrası FETÖ mensubu oldukları gerekçesiyle ordudan ihraç edilmiştir. İddianamelerde verilen bilgiler göz önüne alındığında FETÖ mensubu subayların özellikle 2014 yılında ciddi bir hiyerarşik sıçrama sağladıkları görülmektedir.29

……FETÖ’nün1980’li yıllarda askeri okullara yerleştirdiği öğrencilerin birçoğu 15 Temmuz’da kurmay albay veya general rütbesiyle darbe girişimine iştirak etmiştir.32

…15 Temmuz darbe girişiminin dikkat çeken sonuçlarından biri de komutanların emir subaylarının darbe girişimine yoğun ve etkin katılımlardır. Genelkur-may Başkanlığı dahil üst düzey komutanlıklarda görev yapan emir subaylarının ve özel kalem müdürlerinin FETÖ üyesi olmaları sayesinde örgüt, komutanların birçok mahrem bilgisine nüfuz etmiş komuta kademesini adeta kuşatmıştır. Nitekim darbe girişiminden tutuklu bulunan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski emir subayı sanık Levent Türkkan, 15 Temmuz sonrası savcılığa verdiği ifadede Genelkurmay Başkanı ve Genelkurmay İkinci Başkanını ses kayıt cihazları ile yıllar boyunca dinlendiğini itiraf etmiştir.34

…Darbe girişiminde 8.000’den fazla asker, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç ve 4.000’e yakın hafif silah kullanılmıştır. Bu 27 Mayıs 1960 darbesinde kullanılan güçten daha fazlaydı. Bu sayının darbe girişiminin öne alınması dolayısıyla bu seviyede kaldığı aslında çok daha büyük bir hazırlık yapıldığı anlaşılmıştır. Ayrıca  FETÖ/PDY’nin daha önceki çalışma yöntemlerine benzer şekilde darbe planlamasında tüm kadrosunu ilk etapta açığa çıkarmadığı ve mensuplarının önemli bir kısmını darbe sonrası süreçler için aşamalı olarak kullanmayı amaçladığı ortaya çıkmıştır.

Darbeye karşı direnen güvenlik görevlileri ile sivil halka karşı uçak, helikopter, tank ve zırhlı araçlardan ateş açılmış ve 183’ü sivil olmak üzere 249 kişi şehit olmuş, 2.735 kişi yaralanmıştır. Darbe girişiminin bastırıldığını resmi olarak Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü’nde saat 12.57’de açıklamıştır. Ancak bu açıklamaya rağmen Cumhurbaşkanı ve hükümetin çağrısıyla milyonlarca insan hafalar boyunca meydanlarda sabahlara kadar nöbet tutmaya devam etmiştir.61

….Bu çalışmada FETÖ kırk yılı aşan geçmişi esas alınarak çalışma tarzı, yapılanma prensipleri, devlet kurumlarına sızmada ve mensuplarını mobilize etmede kullandığı motivasyonları, kamuoyuna sunduğu yüzü olan sivil toplum kuruluşları ile illegal örgütlenmesi arasındaki yakın ilişki ve örgüt içi hiyerarşik bağları bir bütün halinde incelenmiştir. FETÖ’nün çalışma esaslarında şu üç unsurun öne çıktığı görülmektedir: gizlilik, örgüt içi dayanışma ve sert hiyerarşik ilişki. FETÖ’nün karmaşık organizasyonu kuruluşundan itibaren en alt hücresinden en üst birimlerine kadar sadakatle takip ettiği gizlilik esasına dayanmaktadır.
FETÖ, zamanın oluşturduğu şartlara kendini çok iyi uyarlayabilen bir örgüttür. 1960 ve 70’li yıllarda antikomünist çizgide yer almış, 12 Eylül askeri darbesini hemen desteklemiş, finans yapısını 1980’li yılların serbest piyasa ekonomisine adapte etmiş, güç dengelerini gözeterek 28 Şubat sürecinde Refah-Yol Hükümeti‘ne karşı postmodern darbeye destek vermiş, 2000’li yıllarla birlikte Fetullah Gülen’in ABD’ye yerleşmesinin de etkisiyle liberal söylemler ve dinler arası diyalog kavramlarını öne çıkarmıştır. Öte yandan 2007 yılı sonrasında askeri vesayetle mücadeleyi bir kaldıraç gibi kullanarak TSK’daki yapılanmasının önünü açmıştır. Örgüt bu oportünist tarzını devlet içindeki paralel devlet yapılanmasında da benimsemiş ele geçirmeye çalıştığı kurumlarda konjonktürel ittifaklar kurarak hasımlarını tasfiye etmekten kaçınmamıştır.
Rapordan yapılacak önemli bir çıkarım aslında FETÖ’nün cemaatten bir suç örgütüne dönüşmediği bilakis bir terör örgütü olarak kurulduğu gerçeğidir. Ancak örgütün manevi değerleri istismar eden söylemi ve şeffaf olmayan yapısı nedeniyle bu durum uzun yıllar fark edilememiştir. FETÖ Türkiye’nin yarım asırdır mücadele ettiği PKK, DHKP-C, Hizbullah ve DEAŞ gibi herhangi bir terör örgütünün çok ötesine geçecek boyutta adeta bir istihbarat kuruluşu gibi yapılanmış ve eylemlerini gerçekleştirmiştir. FETÖ gerek askeri vesayetle mücadele adı altında Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi kumpas davalarını yürüttüğü dönemde gerekse de 17/25 Aralık darbe girişiminde yargı, emniyet, silahlı kuvvetler ve medya yapılanması içindeki unsurlarını müşterek bir harekat yaparcasına tek bir hedef doğrultusunda koordine edebilmiştir.
FETÖ ayrım gözetmeksizin bütün kamu kuruluşlarında örgütlenmiştir. Örgütün paralel devlet yapılanması (PDY) ayağı incelendiğinde ilk olarak kurumların istihbarat, bilişim, özel kalem, personel başkanlıkları gibi birimlerini ele geçirdiği; bu organlara sahip olmanın verdiği avantajla da bir süre sonra yönetim mekanizmalarını kontrol ettiği görülmektedir.
FETÖ/PDY’nin mahiyeti itibarıyla en kritik birimi mahrem hizmetler birimidir. Zira bu birimde örgütün silahlı kanadı diye adlandırabileceğimiz TSK, MİT ve emniyet örgütlenmesi bulunmaktadır. FETÖ TSK’yı sadece ele geçirilmesi gereken bir kurum olarak değil aynı zamanda kendisine karşı varoluşsal tehdit olarak görmüştür. FETÖ devlet kurumlarında genellikle beş kişiden oluşan hücreler halinde örgütlenirken TSK’daki subay yapılanmasında hücrelerini yalnızca bir subay ve bir sivil yönetici ile sınırlı tutmuştur. Böylece birbirinden habersiz hücreler şeklinde örgütlediği TSK yapılanmasının deşifre edilmesini engellemek istemiştir. Bu konuda başarılı olduğu hem darbe girişimi sırasında hem de halen devam eden devletin FETÖ’den arındırılması sürecinde görülmüştür.63-64

….Adil Öksüz’ün başını çektiği TSK’dan sorumlu sivil imamların aylar boyunca yurt dışına gidip gelerek ve askerlerle gizli toplantılar yaparak darbe hazırlıklarını yürüttüğü görülmüştür. Darbe uzun süren ayrıntılı bir planlama ile hazırlanmış ve FETÖ’nün hücre tipi yapılanması sebebiyle açığa çıkarılması mümkün olmamıştır. Ancak iddianamelerde somut deliller, itiraflar ve tanık ifadeleri ile bu darbe girişiminin bizzat Fetullah Gülen’in talimatı ile hazırlandığı ve icra edildiği anlaşılmıştır.
MİT’e saldırı için FETÖ mensupları tarafından görevlendirilen bir binbaşının, girişimi MİT’e bildirmesi üzerine alınan tedbirler sebebiyle endişelen darbeciler gece 03.00 olarak belirlenen başlangıç saatini erkene alınmak zorunda kalmıştır. Akşam saatlerinde başlayan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine siyaset, medya, TSK, polis ve en önemlisi Türk milleti gereken direnişi göstermiş 249 şehit ve binlerce yaralıya rağmen darbecilerin başarılı olmasına izin vermemiştir.

Darbeye teşebbüs eylemi kapsamında TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakını, Gölbaşı ilçesindeki Emniyet Genel Müdürlüğünün çeşitli birimleri, TÜRKSAT tesisleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü binası gibi çok önemli kurumlar bombalanmıştır. Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı darbenin yönetim üssü haline getirilmiş, başta Ankara olmak üzere Kayseri, Diyarbakır, Adana, Konya ve İstanbul şehirlerinde bulunan komutanlıklar ve diğer birimler darbe teşebbüsüne iştirak etmiştir. 64

***********************   

Kâşif Kozinoğlu’nun Kayıp Sırları adlı 25 baskı yapmış bu eserin bir mit ajanı olarak kimbilir nelerden bahsetmiştir diye düşünürken, birden anlatılanların bir mit elemanının bu kadar tutarsız beyanlarda bulunması şunu düşündürdü;

Belli ki hapis yattığı 9 aylık sürede el yazısıyla yazdığı ve kulaktan duyma ve mesnedliliği tartışılan ifadelerle gündelik koca karı konuşmalarından ibaret olduğu ortaya çıktı.

Dağ fare doğurdu.

Tamamen siyasi bakış açısıyla yazılmış, mit-çe bir araştırma olmamıştı.

Yinede bazı farklı değindiği noktaların bir kısmını buraya alıyorum;

-Eserinin 57.sayfa ve 20 nolu notta şöyle der,

20- F GÜLEN’in esas adamı A. GÜL’dür. Tayyip, menfaat ilişkisi içerisindedir.

21- New York Başkonsolosu Mehmet SAMSAR (A. GÜL’ün eski özel kalem müdürü) F. GÜLEN’e iyi bakabilmek için uzun yıllardır söz konusu başkonsolosluğu sürdürmektedir.

22- M. EYMÜR, F GÜLEN’den maaş almaktadır.

23- F GÜLEN’in tüm faaiyetlerini bir diğer en iyi bilen şahıs halen ABD’de eğitim görevlisi olan Soner ÇAĞAPTAY’dır (adını yanlış yazmış olabilirim). Tüm sırlarını bu şahıs bilmektedir.

24- F GÜLEN koyu bir İSRAİL yandaşıdır. Bunun için Mavi Marmara olayında “Muktedir olanın sözünü dinleyeceksin” diyerek TAYYİP’e adeta fırça atmıştır.

…27- A. GÜL mü, RTE aşamasına gelindiğinde F GÜLEN kesinikle A. GÜL’ü tutacaktır. A. GÜL, her ABD’ye gidişinde gizlice F GÜLEN ile buluşmuştur.

28- RTE istemeye istemeye bu yüzden A. GÜL’ü Cumhurbaşkanı yapmıştır. (H. FİDAN, A. GÜL’ün adamıdır. Yani F GÜLEN’in aynı zamanda.)

29- Esas kırılma, RTE’nin devlet başkanlığı arzusunda, o dönem (seçim) geldiğinde olabilir. A. GÜL 5 yıllık olsa bile 5 daha olabilir.

Bu da RTE’nin bütün planlarını suya düşürür.

Bu konu İŞLENMELİDİR. ARALARINDA SAVAŞ ÇIKSIN!

RTE F GÜLEN’den bir dönerse, artık seçim de geçti, F GÜLEN bok yer!

30- F GÜLEN ile RTE aslında KESİNLİKLE BİRBİRİNİ SEVMEMEKTEDİR.Sh.61.

-Aslında Fetö ile diğer islami cemaatler yok edilmeye ve birbirleriyle çatışmaya sevkedildi.[3]

MEHMET ÖZÇELİK

22-02-2019


[1] https://www.risalehaber.com/fetocu-ihanet-darbesi-ve-risale-i-nur-cemaati-281720h.htm

[2] Kur’an, Mâide, 33-34; Molla Hüsrev, II/85-86; Damad, Mecma’ul-Enhür, I/637; Udeh, Et-Teşri’ül-Cinaiyyül-İslâmî, II/638-670.

[3] https://www.facebook.com/656108373/posts/10156971834988374/

Loading

No ResponsesŞubat 22nd, 2019