EĞİTİM ANKETİ-3-

EĞİTİM ANKETİ-3-

Not: Bir İmam Hatip Lisesinde Sözel- Sayısal- Eşit ağırlıklı 12. Sınıfa aid 60 kadar öğrenci ile yapmış olduğum eğitim ile ilgili ankette, öğrencilerin isimlerini belirtmeden  yazdıklarına değer vererek kaydettim.

Şuna inanmaktayım ki; Eğitim için öğretmen ve idare öğrenciye baş vurmalı, Milli Eğitim Müdürlük ve Bakanlığın da Öğretmene baş vurması gerekir.

1-Benim derstte yaptıklarımdan uygun gördüğünüz ve uygun görmediğiniz üç uygulama ve hareketi yazınız.


Ne haddimize, Memnunuz, Hoşgörülü, Güler yüzlü, Hayata hazırlar, Uygun olmayan yok, Video izletmeniz çok güzel, Allah trazı olsun, kralsınız, Sıkmıyorsunuz, Örnekler veriyorsunuz, Yeni duyduğum şeyler olup ilgimi çekiyor, Akıcı ve güzel ders oluyor, Bilgileriniz önemli, İyi öğretmensiniz, Üniversiteye hazırlanmamıza yardımcı oluyorsunuz, Konuşma kabiliyetiniz güzel, Sorulara cevap verilmesi, Öğrencilerle iyi anlaşma, Bilgi ve cümle kurma yeteneği iyi, Kendinize bağlıyorsunuz, Zevkle dinliyorum, Biraz daha baskı kurmalısınız, Yaşanmış hayattan örnek vermeniz çok iyi, Cana yakın, Samimi, doğalsınız, Sıkmıyorsunuz, Anlayış tarzı, İçten olmanız, Çok iyi anlatıyorsunuz, İyi niyet, Puan kırmak için bahane aramıyorsunuz, Konuyla alakalı şeyler anlatıyorsunuz, Öğrenciyle ilgileniyorsunuz, Bilgi vermek istiyorsunuz, Dersi aksiyonlu ve heyecanlı anlatıyorsunuz.


 

2-Bir yanlış yaptığınızda veya bir günah işlediğinizde ne hissedersiniz?


Kötü ve suçlu, Pişman olmam, Üzüntü duyarım, Yapmamam gerektiğini düşünürüm, Boşluk ve pişmanlık olur, Bir daha yapmam, Tevbe etmeye çalışırım, Hatamı düzeltirim, Vicdan azabı duyarım, Ruhum sıkışır, Yanlış yapmamaya çalışırım, Kendimi iyi hissetmem, Ders almaya çalışırım, Düşünürüm, Aklımdan hiç çıkmaz, Uykum kaçar, Yaptığım kötülüğün bir gün beni bulacağını düşünürüm, Telafi ederim. Üzerimde yük varmış gibi hissederim.


 

3-Günde ve toplam haftada kaç saat tv izlersiniz?


Günde:1 saat.

Haftada:2,3,5,6.

İzlemem. 7 kişi.

Çarşamba.3 saat.

Maç olduğunda 1.2 gün, 5.6 saat.


Cumartesi-Pazar-Pazartesi. 6 saat.

 

4-Derste cep telefonunun kullanılmasını nasıl değerlendirirsiniz?


Bende kullanıyorum, Kullanılmalı, Dilcilerde sözlük için olmalı, Kolaylığa sebebtir, Lazım olduğunda kullanılmalı,  Kullanıyorum ama derslerime engel oluyor, Zararlı, Yanlış, Acil durumlarda kullanılmalı, Saygısızlık ve ders işleyişi bozuluyor, Yararlı. Ders için olmalı, Derste kullanılmamalı, teneffüs ve öğle aralarında kullanılmalı, Kötü, Kafa derste değil telefonda oluyor. Telefonlar dolaba konulmamalı, Kullananınki alınmalı, Dersi umursamazlık.


 

5-Öğretmenin olmazsa olmazı ne olmalıdır?


Anlayış, Tolerans, Ahlak, Samimiyet, Öğretmen yeteneği, Halden anlamalı, Öğrenciyle arası iyi olmalı, Değer vermeli, Sevmeli, Öğretmen-öğrenci sağlam bağı olmalı, Örnek davranış, Yol göstermeli, Ders çalışmaya izin vermeli, Öğrenciyle-dost-arkadaş-kardeş olmalı, Sözünü dinletebilmeli, Ağırlığını koymalı, Dürüst, Dersi sevdirmeli, Zevkli kılmalı, İçtenliği, Dersi iyi aktarmalı, Sözlüye yüksek puan vermeli, Bilgi, Konudan sapmamalı, Dersini hakkıyla anlatmalı, Diksiyon, Empati yapmalı.


 

6-Öğrencinin olmazsa olmazı ne olmalıdır?


Saygılı, Dürüst, Öğretmeni su-i istimal etmemeli, Ahlak, Öğrenme isteği, Azim, Beyin, Bol bol soru çözmeli, Kendisini seven öğretmenin sevgisini boşa çıkarmamalı, Sürekli ders çalışmalı, Bilgi, Telefon ve sosyal medya ile uğraşıp öğretmenin dikkatini bozmamalı, Öğretmeni can kulağıyla dinlemeli, Düzenli çalışmalı, Efendi olmalı, Çalışma alışkanlık haline getirilmeli, Çalışma isteği, Dersi bozacak hareket yapmamalı, Kötü söz söylememeli, Dersini hakkıyla dinlemeli, Kurallara uymalı, Temiz ve ahlaklı olmalı, İmanlı ve şuurlu olmalı.


 

7-Öğrencilerin genel olarak derse ilgisini nasıl bulmaktasınız.


Dikkat ve ilgi çekilmeli, İyi bulurum, Yetersiz, Çok kötü, Çok konuşuluyor, İlgi yok,  İlgi az, Eğitim sistemi yanlış, İhmal var, Derse göre değişiyor, Uyuyorum, Orta düzeyde çalışılmakta, Öğretmenin anlatımıyla ilgili.


 

8-12. Sınıfların üniversiteye hazırlanmasını yeterli buluyor musunuz?


Hayır: 28

Evet: 1

Bölümlere göre farklı.


 

9-Eğitim mecburi olmalı mı?


Olmamalı: 15

Olmalı: 11

Belli sınıfa kadar olmalı.

Orta okuldan sonra mecburi olmamalı.

MEHMET ÖZÇELİK

12-12-2017

Loading

No ResponsesAralık 17th, 2017