Ö L Ü D E N Ç I K A N D İ R İ

Ö L Ü D E N Ç I K A N D İ R İ

Doğan abi! İşte şu karşıdan gelen adam var ya,benim âmirim komser Yüksel Beydir. Beni içkiye başlatıp,,her gün evde huzursuzluk çıkararak,hanımımı dövmeme sebeb olan kişi.

Polis Mahmut la Doğan bey komşulardı. Karşı karşıya oturmaktaydılar aynı apartmanda. Sürekli kavga sesleri gelir,hanımının ağlamaları duyulurdu. Bu durumda annesi Doğan beye hemen yetişmesini,kızcağızı kurtarmasını söylerdi İşte polis Mahmutla bu ortamda tanışmışlardı. Birkaç Risale-i Nur sohbetleriyle Polis Mahmudun hayatı değişmiş,artık evlerinden bağırtı ve kavgalar gelmiyor,hanımının yüzü gülüyordu.

Polis Mahmut ise kucağına düştüğü Komseri Yükselin,her akşam kendisini içkiye zorla alıştırdığını söylüyor,tarikatlı olduğunu,yapamayacağını söylediği halde,sicilini bozacağı tehdidiyle yıllardır içki sofrasına Mahmudu da alıştıran Yüksel Bey,bu sefer Mahmud Beyin arkasından onunda tayini aynı yere yani Kırşehire çıkmıştı.

Şimdi ise kendi hidayetine sebeb olup,namaza başlamasına vesile olan Doğan Beyle karşılaşmıştı.

Tevafuk ya..kurtuldum dediği komiseri bu sefer kendisin bulunduğu yere gelmiş,yine kendisine musallat olmasından,eski hallerine dönmekten korkuyordu.

Ama komiserden öcünü almalıydı,oda en güzel bir şekilde…

Komiser Yüksel rahatsız görünüyordu. Rahatsız mı olduğu sorulduğunda da;Evet,ah,of,bir avuç dolusu hap kullandığım halde bir faydasını görmüyorum. Sürekli mide ağrısı devam ediyor. İçki midesini mahvetmişti

Doğan bey ise,kendilerinde ilaç bulunduğunu,görüşmek istediğini söylediğinde Komiser Yüksel bey çekilmez bu ağrılardan şifa bulmak amacıyla görüşmeyi kabul etmişti.

Komiser Yüksel bey hayatının dönüm noktasını oluşturan,âdeta yeniden doğmasına sebeb olan bir süprizle karşılaşmıştı.

Kendisine Bediüzzamanın Lem’alar adlı kitabın 25. lem’asından 1.Deva,2.Deva,3.Deva ve 4.Deva derken birden bire yıllardır devam eden mide rahatsızlığı bıçakla kesilir gibi gitmiş,yerini rahatlığa bırakmıştı.

Artık komiser eski ilaçları bırakmış,vermek istemeyip aldığı bu devaları evde kendisi kullanır olmuştu. Sürekli 25.devayı okuyordu.

Ve nihayet Yüksel komiserde Polis Mahmut gibi değişmiş,oda namaza başlamıştı.

İçkinin her nevini deneyen ve kendisini bitirdiğinin ancak şimdi farkına varan Yüksel Komiser,başkalarınında geç kalmadan kendisi gibi kurtulmasını istiyordu. Eski menfi tavrı,şimdi müsbette devam ediyordu.

Bu amaçla polislere namaz kılmalarını söylüyor,onları içkiye değil,namaza ve güzel ahlaka alıştırıyordu.

Komiser beyi boş bırakmayan Doğan bey,sohbetten sohbete koşuyor,yanına ziyaret için gittiğinde de Doğan beyin sözünün geçeceğini bilerek ona ricada bulunan bazı polisler;Komserlerinin kendilerine namaz kılma konusunda ısrarda bulunmaması için, söylemesini istiyorlardı.

Durum komiser beye iletildiğinde ise,kükreyen komiser,nicelerini kötülüğe başlatırken,şimdide telafi için iyiliğe davette ısrarlı davranıyordu.

Bununlada kalmayan Yüksel bey kısa zamanda Kur’an-ı öğreniyor,anne-babasının kabrinde okuyor ve polislerinde öğrenmelerine yardımcı oluyor,şimdiye kadar kılmadığı namazlarını hızla kaza ediyordu.

Harcanan yılları hızla telafi ediyordu.

Kur’an hakikatları sayesinde sadece polis Mahmut ve Komiser Yüksel kurtulmuyor,çocuklarının hayatıda kurtulmuş oluyordu

O Allah ki ölüden diri çıkarandır.

MEHMET ÖZÇELİK

Loading

No ResponsesOcak 3rd, 2015