TSK KİME TESLİM?

TSK KİME TESLİM?
Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ-a…
Hayır bilemediniz….
Neden mi?
Tsk-da hala cunta devam etmektedir…
Avrupa ülkelerinde genelkurmay başkanlarının adları bilinmemekte, herkes kendi görevini yapmaktadır.Bu onları geriye götürmemektedir.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç-a binbaşı ve subay seviyesinde su-i kast düzenlemesi yapılmaktadır.Demek ki meydan boş,her önüne gelen cirit atıyor.
Jitemin ne yaptığı bilinmemekte,Veli Küçük ise tam bir meçhul…
İlker Başbuğ göreve gelir gelmez Etö yani açılımı ile Ergenekon TERÖR ÖRGÜTÜ yani terörist zanlısı olan kişilerle gidip görüştü,onları ziyaret etti.
Hükümeti devirmek için plan yapan Dursun Çiçek ordudan ihraç edilme durumunda iken,terfi ettirildi.
Daha bir çok faili meçhuller,şifreleme ve ses kayıtları hep tsk-nın içerisinden çıktı.
Deniz kuvvetlerinde üst düzey altı asker intihar etti.Gizli bir hesaplaşma mıydı?
Tsk-da komutanlar içerisinde masonluğa üye olunurken, önemsenmedi, gizli yapılanma olurken dahilden değil hariçten gündeme gelip,sorgulanma yoluna gidildi.
*Yolsuzlukların üzerine gidilmeli,milletin parası çar-çur edilmemelidir.
Delillerin karaltılmasına değil,aydınlatılmasına gidilmeli,ordunun bağırsaklarını temizlemesi elbette kendi yararınadır.
İrtica paronayası sürekli gündemde tutuldu.Bir çok insan bu yafta ile ordudan ihraç edildi.
Tsk milletin sahiplendiği değerlere en az millet kadar sahiplenmeli ve bunu uygulayarak göstermelidir.
Maalesef;Genel kurmay başkanı İlker Başbuğ,sert bir tavırla,siyasi bir yetkili gibi,;tsk-nın üzerine çokça gidildiğini,Trabzondaki konuşmasında şifreli konuşmasıyla neden burada konuşmayı yaptığını ve ne kastettiğini söyleyerek, böylece haklarında daha fazla ileri geri konuşulmasının kapısını açmış oldu.
Zaten bir asırdır millet ordudan özellikle jandarmadan o korkuyu ve şiddeti fazlasıyla gördü.
En önemlisi,böyle bir tavır içerisine girmektense,içindeki ergenekon uzantılarını,suç işleyen teşkilatı bir bir ayıklayıp,kulağından tutarak hesaba çekmesi,gidip terör örgütü zanlısı o insanları ziyaret değil sorgulaması,bizzat kendisinin sorgulayarak adeta sulandırır gibi bu boru ile mi darbe yapılacak diye hafife almaması,her tarafta kaynayan ve ordu malı olan silah ve malzemelerinin nereden çıkarıldığının sorulması,hükümeti yıkma planına bir kağıt parçası deme gibi kötü bir görüntü seçeceğine,ordunun bin yıllık milletin hizmetinde olma itibarını kazandırmaya baksın ve gayret göstersin!!!
Tsk rejimi koruma bahanesiyle milleti zan altında bırakacağına,milletin korunması için otuz yıldır bir karış yol alınamıyan pkk-nın köklü çözümü için,çözüm yöntemlerini araştırsın.Hükümetin getirdiği demokratik açılıma aktif olarak katıldığını göstersin.
Çıkıp siyasi bir demeç vereceğine,askeri alandaki gelişimi, başarısı, yapacakları konusunda,dünya gelişiminde gelişime ayak uydurabildiklerini anlatsın.Milletin kafeslenmesi için,darbe hazırlıkları için değil,profesyonel askerliği gerçekleştirmek,askerliğin millet için bir sıkıntı,önemli bir gaile ve dönüm noktası olmaktan kurtulması yolunda projeler üretsin.
*Türkiyede hep feda ettiğimiz,faili meçhuller içerisine gizlenenler ayının inine çomak sokan kimseler olmuşlardır.Ne zaman ki biri ayının inini keşfetmiş ve inini ortaya çıkarmışsa,gizlenmek üzere faili meçhuller içerisine saklanmıştır. Artık mızrak çuvala sığmamakta,ergenekon çatısı altında hepsi gün yüzüne çıkmaktadır.
İki yıldan fazla bir süredir haber arşivi oluşturdum.Tsk-nın olumsuzluklarının bu kadar yoğunlukta ortaya çıktığı tarihte görülmemiştir.
Eğer Tsk bir savaşa girip mağlub olsaydı,düştüğü bu durumdan daha hazin olmazdı.
Tsk milletin göz bebeği olarak kabul ettiği iyi niyeti maalesef iyi değerlendiremedi.
İçindeki cunta ve uzantısı gayet cüz-i ve azınlıkta da olsa,hakim pozisyonunda ve aktif durumda bulunduğunu göstermektedir.
Ne hazindir ki;halkın arasında bile dillendirilmektedir ki;tsk-ya Suriye-deki gibi yüzde sekizin Çevik Bir aracılığıyla hakimiyetinin sağlanılmasına teşebbüs edilmektedir.
Üst kurul durumunda olan Danişment-ler tarafından yönlendirilmeye, hukuka müdaheleye kadar gidilmektedir.
Tsk iç görünümden çıkarılmalı,dıştan gelecek tehlikelere yönlendirilmelidir.Tsk silahlı bir kurum olup,silahını dışa karşı kullanması sağlanmalıdır.
İlker Başbuğ, Hilmi Özkök-ün gösterdiği duruşu göstermeli,hiç olmazsa cuntanın yayılmasını durdurmalıdır.
Tsk bin yıllık şanlı-şerefli-dalgalanan geçmişine bir göz atmalı,kaldığı yerden, değil Türkiyenin gerekirse dünyanın sulh ve güveni yolunda adımlar atmalı,taçlanmalıdır.
Büyük düşünmeli,büyük yaşamalı,büyük şahlanmalı,önce içindeki kirlenmeleri temizlemeli,ergenekonsuz yola devam etmeli,maneviyat mayası olmalı,teknoloji silahı,hedefi büyük olmalı,namaz talimi,Kur’an-ı Kerim eğitimi olmalıdır.
*Her konuda yazacağımı düşünürdüm de,Genelkurmay Başkanı yani İlker Başbuğ adını vererek yazacağımı düşünmezdim.Bu da kötü bir intibadır.
MEHMET ÖZÇELİK
23-12-2009

Loading

No ResponsesOcak 2nd, 2015