İhanetin Gölgesinde Arınmak: Geçmişle Değil, Gelecekle Hesaplaşmak

İhanetin Gölgesinde Arınmak: Geçmişle Değil, Gelecekle Hesaplaşmak

Korkum, ne mi?
50 yıl sürecek yeni bir süreç; FETÖ.
PKK bitecek, Kemalizm bitecek ancak FETÖ gelecek 50 yıl için canlı tutulacak.
Şimdiden Almanya ve Abd’den bu yönde destek ve toparlanma için küllî miktarda fonda ayrılmış vaziyette.
15 temmuz darbe hatta işgal girişiminde özetle cemaat için şöyle denildi;
Altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet.
O halde darbeyi yiyen insanların insaflı ve aklı selim davranarak geçmişe sahiplenmek değil, gelecek için arınmak gerek.
PKK’nın feshi dolayısıyla gündeme getirilen;” Cemaat kendini feshetmeli.” Düşünce ve planı yerinde bir tesbittir.
Bunca her şey zahir olduktan ve toplum nezdinde de menfi bir bakış sergilemek, 50 yıl sürecek bir kavganın kapısını açmak demektir.
O halde PKK’nın feshi gibi, Fetö’de kendisini feshetmeli, geçmişe ve başındakine sahiplenmemelidir.

Pkk gibi bu da bir 50 yıl sürmesin.

*********

Tarihler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde milletçe, belki de son yüz yılın en sinsi ve en derin ihanetine şahit olduk. Bu ihanetin failleri bir grup değil, bir zihniyetti: Maskesi dindarlıkla örtülü, derin bir ihanet şebekesi. Yıllar boyu ilmek ilmek örülen bir yapı, milletin kalbine hançer gibi saplandı. Bu yapı için “altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet” denildiğinde aslında sadece bir analiz değil, bir uyanış çağrısı da yapılmış oldu. Çünkü bu yapı, kendisini “cemaat” olarak tanıttı, ancak özünde bir örgüttü; maneviyat kisvesi altında maddi çıkar, hırs ve uluslararası servislerle kirli ittifaklara giren bir ihanet organizasyonuydu.

Bugün artık PKK gibi örgütlerin ömrü tükeniyor. Kemalizm gibi ideolojik dayatmalar da halkın vicdanında sorgulanıyor. Lakin FETÖ, önümüzdeki 50 yıl boyunca hâlâ bir tehdit olarak canlı tutulmak isteniyor. Çünkü bu yapı, salt bir örgüt değil; akışkan, esnek ve kimliksiz bir zihniyetin taşıyıcısıdır. Almanya başta olmak üzere bazı batılı devletlerin bu yapıya verdiği külli fonlar ve uluslararası himaye, gelecek kuşaklar için yeni bir vesayet planının habercisidir.

Bugün bazı çevrelerde dile getirilen “PKK kendini feshetmeli” çağrısı, aslında toplumsal bir rahatlama ve normalleşmenin ifadesidir. Aynı şekilde, FETÖ de kendisini feshetmeli; ne liderliğine ne de geçmişteki “hizmet” iddiasına sahip çıkmalıdır. Çünkü bu sahiplenme, yeni nesilleri kandırmak ve tekrar kullanıma hazır hale getirmek anlamına gelir.

Kendi geçmişiyle yüzleşemeyen, yaptığı hatalardan ders çıkaramayan her yapı, zamanla daha büyük felaketlere zemin hazırlar. FETÖ’nün hâlâ bazı çevrelerde “mağduriyet” algısıyla pazarlanması, gelecekte yeni darbe ve işgal senaryolarına zemin hazırlamaktadır. Bu yapının bireyleri eğer gerçekten bir “cemaat” olduklarına inanıyorlarsa, ihanetin zirvesine ulaşmış bu yapıyı topyekûn terk etmeli, kendilerini ve geçmişlerini sorgulamalıdır.

Hiçbir cemaat, hiçbir yapı; millete rağmen, milletin üstünde konumlanamaz. Dindarlık, masumane bir ibadet hali olmaktan çıkıp bir taktik ve çıkar zeminine dönüşürse, orada ne din kalır ne de insanlık. Bu nedenle mesele sadece bir yapının yıkımı değil, bir zihniyetin arındırılmasıdır. Geçmişe değil, geleceğe sahip çıkmak gerekir.

FETÖ’nün gerçek manada tasfiyesi, ancak bu zihniyetin terk edilmesiyle mümkündür. Aksi hâlde, bu yapı; farklı isimler, farklı maskelerle yeniden toplumun damarlarına sızacaktır. Unutulmamalıdır ki, en tehlikeli virüs; görünmeyen ama bulaşan zihniyet virüsüdür. Bu virüsle baş etmek için fert fert, vicdan vicdan arınmak ve uyanmak gerekir.

Sonuç: Geçmişle Vedalaş, Geleceği Temizle

Bugün yapılması gereken, “geçmişe sahip çıkmak” değil, “geleceği temize çekmektir.” Herhangi bir yapı, geçmişin kutsallığına sığınarak geleceğe ihanet edemez. Bu nedenle FETÖ, tıpkı dağılmış diğer ihanet odakları gibi, kendisini feshetmeli; isim, lider ve geçmiş sahiplenmesinden feragat etmelidir. Aksi takdirde 50 yıl sürecek bir iç çatışmanın fitili bugünden yakılmış olur.

Makale Özeti:

Bu makale, FETÖ’nün sadece bir darbe girişimi değil, uzun vadeli bir zihniyet tehdidi olduğunu anlatıyor. PKK’nın silinmeye yüz tuttuğu bir dönemde, FETÖ’nün hâlâ fonlandığı ve desteklendiği belirtiliyor. Cemaat görünümlü bu yapının gerçek anlamda tasfiyesi için geçmişe değil, geleceğe odaklanılması gerektiği ifade ediliyor. “Altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet” yapısının artık feshedilmesi, lider ve geçmiş sahiplenmesinden vazgeçilmesi gerektiği savunuluyor.

 

 

Loading

No ResponsesHaziran 10th, 2025