DUYGUSUZLAŞTIK-2-

DUYGUSUZLAŞTIK-2-[1]

Filler nasıl evcilleştirilir bilir misiniz? Hindistan’da filleri evcilleştirmek için ilginç bir yöntem kullanılır. Ormanda yere filin içine düşebileceği büyüklükte bir çukur kazılır ve üzeri dallarla örtülür. Yavru fil gelip dallara bastığında çukurun içine düşer, ama şanssızlığı bununla bitmez. Fil avcıları yüzlerini de kapatan tümüyle simsiyah giysiler içinde, ellerinde sopalarla gelip fili bir de eşek sudan gelinceye kadar döverler. Hayvan yediği sopalardan, çukura düşmesi nedeniyle yaşadığı acıdan ve korkudan hayatında görmediği bir bunalım yaşar birkaç saat içinde…
sonra aynı avcılar ağaçların arkasına gider ve üzerlerindeki siyah elbiseleri tümüyle çıkarıp, baştan aşağı beyaz elbiselerle ve ellerinde çeşit çeşit meyve sepetleriyle geri gelirler. Fili besler, yaralarına pansuman yaparlar, Tıpkı iyilik meleği kesilirler ve onu düştüğü çukurdan çıkarırlar. Fil bu beyaz giysili kurtarıcılarının ona gösterdiği karşılıksız sevgi ve ilgiden dolayı o kadar minnettar kalır ki o andan itibaren her istediklerini yapar ve sözlerinden çıkmaz. Onların kendisini az önce döven siyah giysili adamlar olabileceği aklına dahi gelmez.

************** 

Duyarsızlıkta önce hayattan kopulur ve sonra benlikten ve adeta yalnızlığa itilir.

İslam dünyasının hali.
Bu bir esir alınma halidir.
Beynin körelmiş kronik halidir.
Dünya ile bağlantını kopması, kaygı hali.
Kaza geçirmenin travma hali gibi.
Uyuşturucu kullananın uyuşuk hali.
Depresyon geçirme, aklını kaybetme
Tedaviye ihtiyacımız var
Dağıttığımız aklımızı başımıza almamız gerekiyor.
Rüyada gibiyiz, bir türlü uyanamıyoruz.


@@@@@@@


Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir keresinde Sahâbe-i Kirâm’a “Açgözlü kimselerin yemeğe üşüşmeleri gibi, düşmanlarınızın üzerinize saldırmaları yakındır.” buyurdu. Orada bulunan bir sahâbî, “Sayıca az olduğumuz için mi düşmanlarımız üzerimize üşüşecekler?” diye sordu. Allah Resûlü (s.a.s), بَلْ أَنْتُمْ يَوْمَئِذٍ كَثِيرٌ، وَلَكِنَّكُمْ غُثَاءٌ كَغُثَاءِ السَّيْلِ “Hayır, siz sayıca çok olacaksınız. Fakat selin önündeki çer çöp gibi savrulacaksınız.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Allah, düşmanlarınızın kalbinden heybet ve azametinizi çıkartacak; sizin kalplerinize de vehni yerleştirecektir.” Sahâbî, “Ya Resûlallah! Vehen nedir?” diye sorunca Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), حُبُّ الدُّنْيَا وَكَرَاهِيَةُ الْمَوْتِ “Dünyayı aşırı sevmek ve ölümü kötü görmektir!” buyurdu.


@@@@@@@ 

 

Evet gerçekten Duygusuzlaştık.

Babanın elinde çocuğu, kafatası paramparça, ailesinin vücut parçaları poşetin içinde, hayvana yapılmayacak ve tahammül edilmeyecek şeyler insana, çocuğa, kadına yapılmaktadır.

Tanrıyı kıyamete zorlamanın boyutu ancak bu kadar olur.

Armegedon.

Sınırları zorlayan bir durum İsrail’in vahşeti.

Tam bir vahşet.

-Geçmiş asırlarda bunların yüzde birini yapanları Allah yok etmişti.

“Yeryüzünde gezin, dolaşın. Öncekilerin boylarınca, günaha, isyana, küfre batmış milletlerin akıbetlerinin nasıl olduğuna ibret nazarıyla bir bakın, inceleyin. Onların çoğu, ilâhlığında, otoritesinde, mülkünde, tasarruflarında Allah’a ortak koşan gizli şirki yaşayan, başka otoriteler kabul eden müşrikti.” de.”[5]

” Sizden önce nice ilâhî ceza kanunları uygulanmıştır. Yeryüzünde dolaşın. Allah’ın âyetlerini yalanlayanların âkıbetlerinin nasıl olduğuna ibret nazarıyla bir bakın, inceleyin.”

Duyguları söndüren bir karanlık.

Akılları durduran bir olay.

Hayatı bitiren vukuatlar.

İnsanlığın dibe vurduğu an

“Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.”

İşte bu o olsa gerek.

“Yoksa sen onların çoğunun (söz) dinleyeceklerini yahut akıllarını kullanacaklarını mı sanıyorsun? Onlar hayvanlar gibidirler, belki yolca onlardan daha da şaşkındırlar.”

İşte o hayvanlık, o hayvandan aşağılık, parçalamada, parçalayıcılıkta, gidişatta, tarz ve yöntem bu olsa gerek.

Duygusuzlaştık.

Duygusuzlukta normalleştik. Alıştık. Göz yumar hale geldik.

* Alışmak.

* Kabullenmek.

* Göz yummak.

* Normal karşılamak.

Örnek cümle:

* “Yeni işe başta zorlanmıştım ama zamanla alıştım.”

* “Durumu kabullenmek zorundaydık.”

“Eğer Allah dileseydi onlardan (muhaarebesiz olarak da) elbet intikaam alırdı. Fakat (muhaarebeyi emr etmesi) sizi birbirinizle imtihan etmesi içindir. Allah yolunda öldürülenlerin amel (ve hizmet) lerini asla boşa çıkarmaz O.”

-Tevrat’ta şiddet içerikli ayetler bulunmaktadır. İşte bazıları:

Amaleklilere Karşı Savaşma Emri:

“Her şeye Egemen RAB diyor ki, ‘İsrailliler’e yaptıkları kötülükten ötürü Amalekliler’i cezalandıracağım. Çünkü Mısır’dan çıkan İsrailliler’e karşı koydular.’”

*Muharref Tevrat’taki şiddet ifadeleri var. Misal olarak;

İsrail’in Halkları Yok Etme Emri:

“Ve Allah’ın Rabbin sana teslim edeceği bütün halkları bitireceksin ve gözlerin onlara acımayacak.”

MEHMET ÖZÇELİK

25-08-2024

[1] https://www.youtube.com/watch?v=7t3wgisJmmg

https://tesbitler.com/2024/08/24/duygusuzlastik/

Loading

No ResponsesAğustos 25th, 2024