CÂHİLİYE DEVRİ KALINTILARINDAN HEYKEL VE İÇKİ

CÂHİLİYE DEVRİ KALINTILARINDAN
HEYKEL VE İÇKİ

Cahiliye döneminin iki özelliği nedir denilse, çok rahatlıkla şu iki şeyi söyleyebilirim;

Heykel-perestlik ve içki kullanımı.

Dine olan düşmanlıkları ve de Peygamber Efendimizi kabul etmemelerinin ana sebebi de bunun yasaklanmasıdır.

Maalesef bir zihniyet aynı cehalet adetini günümüzde de devam ettirmeye çalışmaktadır.

En büyük proje anlamı olmayan heykellerle öne çıkmaya çalışmakta ve içkinin yaygınlaşması için her türlü engelleri kaldırmaktır.

Putlaşan düşünceler, putlaşan bir hayatı getirmektedir.

-İşte bunun örnek ve delilleri;

CHP lideri Özgür Özel, “4-6 yaş Kur’an Kursları için “Orta çağ zihniyetinin ürünü “dedi.

18 Temmuz 1932 tarihinde CHP tarafından yasaklanan Ezan-ı Şerif, 16 Haziran 1950’de Adnan Menderes dönemine kadar 18 yıl boyunca sürdü.
CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Meclis’te yaptığı konuşmada, “Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta Sultanahmet de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendi şeyimiz değil, kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar” ifadelerini kullandı.
CHP eski Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Kur’an ile ezanın Arapça okunmasından rahatsız olduğunu belirterek, “Ezan Türkçe okusun ben anlıyım. Kur’an okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun” diye konuştu.
Geçtiğimiz belediye seçimlerinde CHP’nin Sancaktepe Belediye Başkanı olarak seçilen Alper Yeğin, 2014’te attığı bir tweette İslam’ı hedef aldı.

Yeğin, “Yaradanın adını ağzına alıp bağırıp sonra da insan öldüren başka bir din var mı acaba” ifadesini kullandı.
CHP, İslam’a dil uzatan ve Diamond Tema adlı mülteciye de sahip çıkmayı unutmadı. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e iftiralar atan Diamon Tema için CHP Gençlik Kolları ve CHP Grup Başkanvekili Murat Emir açıklamada bulundu.

CHP Bursa eski il kadın kolları başkanı Fatoş Birinç,2021 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Allah’a dl uzattı mukaddes değerlere hakaret eden Birinç şu ifadeleri kullandı:

“Bu Allah nasıl Allah ki Türkiye’nin içine etmeyi and etmiş, elçi olarak da AKP görevlendirilmiş”[1]

Nasıl bir parti zihniyetiyse adeta partiye girince hiç bir maharet sergilemeden İslam’a, dine, Kurana, ezana saldırmak ve aleyhinde konuşmak bir Marifet ve parti politikası olarak uygulanıyor.
Belli ki bin yılda geçse, zamanda değişse bu zihniyetin içinden geçenler değişmeyecek.

Bu zihniyet iki şeyi itibarsızlaştırmayı hedef almışlardır.
Biri din ve dine ait ne varsa.
İki dini savunan kim varsa.[2]

 

-CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den akıllara durgunluk veren vaat! Marmara Adalar Belediyesi’ni ziyaret eden Özel, CHP döneminde 1 litre rakının 140 lira olacağını söyledi.

İşte CHP’nin marifeti.

Asrın projesi.[3]

 

– “TEK PARTİ DÖNEMİ CHP’SİNDE YAPILANLAR:

  • Eski Başbakan Şükrü Saraçoğlu: Din zehirdir. Türkiye’den dini tamamen atabilmek için bize 30 sene lazım.
  • Eski Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt: İslam 14 asırlık sakat bir inançtır. İslamiyet ilerlemeye engeldir. Bu dinle yürünmez, mahvoluruz.
  • Eski Ankara Milletvekili Falih Rıfkı Atay: İslamiyet denince aklıma çorap kokusu gelir.
  • Eski Tokat Milletvekili Refik Ahmet Sevengil: Allah’ı da Sultan’la birlikte tahtından indirdik. Bizim mabetlerimiz fabrikalardır. Eski Erzurum Milletvekili Kemalettin Kamu: Kâbe Arap’ın olsun, bize Çankaya yeter.

 

-“28 Şubat soruşturması kapsamında Sincan’da tutuklu bulunan emekli Korgeneral Teoman Koman, kendisini ziyaret eden MHP’li Lütfü Türkkan’a “Şimdiki aklım olsa 50 Euro verip, poşuyu takar, PKK’ya katılırdım. Dağa çıkardım, gelip barış elçisi olurdum. 80 yaşında vatan haini oldum” serzenişinde bulundu. Türkkan, Koman’ın sağlık durumunun da çok kötü olduğunu söyledi.”[4]

 

 

-CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak,

Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye’de yapılacağını bildirdi.
1970 yılları ve o dönemin terör kestiren sosyalist ve kominist zihniyeti ve hedefi ne ise, bugünde ve gelecekte de aynen devam edecektir.
Bizdeki genelde sol ve sosyalist zihniyet, eski Rus sosyalist ve kominist zihniyetle aynıdır.
Hatta Rusya bile 1990 yılında Kominizmden vaz geçmişken, Bizdeki sosyalist zihniyet aynı düşüncesini devam ettirmektedir.
Batıdaki sosyalistler gibi bile değil, Bizdeki sol ve sosyalist zihniyetler.
Zira, “bir Müslüman, başka milletler gibi değil. Eğer dinini bıraksa anarşist olur, hiçbir kayıt altında kalamaz; istibdad-ı mutlaktan, rüşvet-i mutlakadan başka hiçbir terbiye ve tedbirle idare edilmez.”
“Malûmdur ki, âlâ bir şey bozulsa, ednâ bir şeyin bozulmasından daha ziyade bozuk olur. Meselâ, nasıl ki süt ve yoğurt bozulsalar yine yenilebilir. Yağ bozulsa yenilmez, bazan zehir gibi olur.”

 

-“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında konuştu. Özel, “Ömrü savaş meydanlarında geçen kurucumuz, kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm bu süreçlerin sonunda 20 Nisan 1931’de ülkemize ve partimize, hatta dünya siyasetinde kendisini takip eden ve edecek herkese çizdiği istikamet şudur: Cumhuriyet Halk Fırkası’nın umumi siyasetini şu kısa cümle açıkça ifadeye kafidir zannederim. Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesi için çalışıyoruz. Parti olarak aynı istikamette yolumuza devam ediyoruz. CHP’nin Genel Başkanı seçildiğim günden sonra ilk iş Sosyalist Enternasyonal’in yapılacak seçimlerinde başkan yardımcılığına aday olmak oldu. Dünyadaki sol ve sosyal demokrat, sosyalist partilerin tümünün üye olduğu sosyalist enternasyonalde, Avrupa’daki sol ve sosyal demokrat partilerin çatı örgütü Avrupa Sosyalist Partisi’nin toplantılarında, Alman Sosyal Demokratların kongresinde, nasip olursa eylül ayının sonunda BM marjında, New York’ta yapılacak Sosyalist Enternasyonal toplantısında tekrar edeceğim üzere, dünyadaki 24’ü ülkelerinde iktidarda olan 130 siyasi akrabamıza yazdığım mektupta olduğu üzere başta Filistin’deki İsrail zulmünün sona erdirilmesi, Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi, dünyanın neresinde kan akıyorsa, gözyaşı varsa buna en kuvvetli yerden itiraz edilmesiyle ilgili en güçlü inisiyatifi aldık. Almaya da devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:”[5]

 

-“CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı’nda”[6]

******************   

1980 öncesi Atatürk’le kavgalı olan solcular, 1980 sonrasında dost oldular. 

Çünkü memleketin malı öyle talan edilip, kaymağı da öyle yenileyeceğini gördüler. 

-27 Mayıs 1960 Darbesi

  • 12 Mart 1971 Muhtırası
  • 12 Eylül 1980 Darbesi
  • 28 Şubat 1997 Darbesi
  • 27 Nisan 2007 E Muhtırası
  • 15 Temmuz 2016 Darbesi

Bu darbeyi yapanlar hep “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” dediler.

-Uğur Mumcu’nun ifadesiyle;” Bu ülkede banka soyanlar kar maskesi, ülke soyarken de hep Atatürk maskesi taktılar. ” der.

-” Aracında yüzlerce kaçak elektronik sigara parçası çıkan CHP’li vekil: Atatürk ilkelerine bağlıyım.[7]

Ne alaka?

Bu ve benzeri hastalıklı tavrın benzeri binlerce mevcut.[8] 

-Devlet başta meclisten başlamak üzere, siyasetten medyasına, ordusundan milli eğitimine kadar kandilin temsilciliğini ve borazanlığını yapanlardan da bağırsaklarını temizlemelidir.

Ordudaki ruh bin yıllık ruhtur. 

Kafa tutandan kılıç çekene kadar affetmez. 

-Millete kılıç çekenler milletten olmayıp, milleti temsil etmeyenlerdir.

– Bediüzzaman Hazretleri 26 Mektubun 3. Mebhasında “Rahmet-i İlâhiyeden ümîd kesilmez. Çünkü Cenâb-ı Hak, bin seneden beri Kur’ânın hizmetinde istihdam ettiği ve ona bayraktar ta’yin ettiği bu vatandaşların muhteşem ordusunu ve muazzam cemâatini, muvakkat ârızalarla inşâallâh perîşan etmez. Yine o nuru ışıklandırır ve vazifesini idâme ettirir…” denilen yere kırmızı kalemle kendi el yazısıyla şöyle bir ekleme yapmıştır:

“KILINCINI AYAĞINA VURDURMAZ, düşmanına vurdurur. Kur’an’a hizmetkâr eder, ağlayan Âlem-i İslâm’ı güldürür.”

MEHMET ÖZÇELİK

20-09-2024

[1] https://m.haber7.com/siyaset/haber/3460705-ozgur-ozelden-ezan-cikisi-peki-gercek-ne

[2] Bak. https://tesbitler.com/index.php?s=Chp

[3] https://video.haber7.com/video-galeri/292309-chp-lideri-ozgur-ozelden-akillara-durgunluk-veren-raki-vaadi

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/ozgur-ozel-turkce-ezani-unuttu-iste-chpnin-dinle-ilgili-vukuatlari-1063427

https://www.facebook.com/share/v/UXoxsPuAKjGDJSi9/?mibextid=xfxF2i

[4] https://www.hurriyet.com.tr/gundem/50-euro-verip-pkkya-katilirdim-22915579#:~:text=28%20%C5%9Eubat%20soru%C5%9Fturmas%C4%B1,k%C3%B6t%C3%BC%20oldu%C4%9Funu%20s%C3%B6yledi

[5] https://chp.org.tr/haberler/cumhuriyet-halk-partisi-genel-baskani-ozgur-ozel-hedefimizde-yuzde-51-gelecek-secimde-alacagimiz-oy-var#:~:text=Cumhuriyet%20Halk%20Partisi%20Genel%20Ba%C5%9Fkan%C4%B1%20%C3%96zg%C3%BCr%20%C3%96zel%2C%20Ankara,da%20devam%20edece%C4%9Fiz%E2%80%9D%20ifadesini%20kulland%C4%B1.%20%C3%96zel%2C%20%C5%9Funlar%C4%B1%20kayde

[6]https://ankahaber.net/haber/detay/ozgur_ozel__sosyalist_enternasyonal_toplantisinda_konustu_turkiyenin_ab_tam_uyelik_hedefinin_kagit_ustunde_birakilmasini_kabul_edemeyiz_186750#:~:text=CHP%20Genel%20Ba%C5%9Fkan%C4%B1%20%C3%96zg%C3%BCr%20%C3%96zel%2C%20Romanya%E2%80%99n%C4%B1n%20ba%C5%9Fkenti%20B%C3%BCkre%C5%9F%E2%80%99te%20d%C3%BCzenlenen%20Sosyalist%20Enternasyonal%20Avrupa%20Komitesi%20Toplant%C4%B1s%C4%B1%E2%80%99nda

[7] https://www.yenisafak.com/gundem/aracinda-yuzlerce-kacak-elektronik-sigara-parcasi-cikan-chpli-vekil-ataturk-ilkelerine-bagliyim-4646310

[8] https://www.haber7.com/yazarlar/zekeriya-say/3462541-bunlar-da-mustafa-kemalin-istismarcilari

Loading

No ResponsesEylül 20th, 2024