SINANIYORUZ

SINANIYORUZ

15 Temmuzda bu millete kurşun sıkanla, bu gün doların yükselmesinden dolayı sevinen veya her gün bunu diline dolayarak; öldük, bittik, mahvolduk, tatile bile çıkamıyoruz, son model araba ve telefon alamıyoruz, artık modası geçmiş olan evimizi değiştiremiyoruz.

Ev eşyalarını değiştiremiyor, alıştığımız çok lüks yaşantıyı sürdüremiyoruz.

Kör olup geçmişi düşünmeden ve görmeden…

Nerden nereye geldiğini görmeden daha ötesini her yerden saldırıya uradığımız şuan ve zamanda içten bir kurşunda kendisi sıkarak, İnsan gerçekten çok nankördür- hakikatını da teyid etmiş oluyor.

Allah kör eder, elindekini de alır…

Elbette, mevcuda iktifa dun-himmetliktir.

Ancak mevcudu görmemek de basiretsizlik ve adiliktir.

Kirli oyuna gelmektir.

Piyasaya atılan kemiklere sahip çıkanlar, içlerindekini de açığa çıkarmaktadırlar.

Maneviyattan bi-behre olan bu insanlar, maddede kör olmuş insanlardır.

Maddenin zebunudurlar.

Yanan ateşe benzin taşıyan ahmaklardır.

Mesele şahıs ve şahsi menfaat meselesi değildir.

Asıl mesele istiklalimizi tehlikeye atan istikbalimizdir.

Piyasa her yönüyle dalgalı.

Bu dalgada herkes şimdiye kadar yediği naneyi, zihnindeki ve kalbindeki mevcut kalite ve kapesiteyi de ortaya koymaktadır.

Allah seviyemizi ölçüyor.

Taneler samandan, altınlar kömürden, samimiler samimiyetsizlerden, yüz yıllık hesabı olanlarla ilahi hesaba dahil olanlar, diğer bir ifadeyle akıllılarla akılsızların, bilnlerle bilmeyenlerin, münafıklarla samimi Müslümanların, kısaca imanla küfrün mücadelesi devam ediyor.

O halde;

Durmak yok, yola devam…

Millete selam…

BİR KISSA: Bir sarhoşun nasihatı.

Ahmed bin Hanbel’in oğlu diyor ki:

– Babam zindandan çıktıktan sonra sürekli bir sarhoşa dua edip duruyordu. Sordum, baba kimdir bu adam? Niye bir sarhoşa dua ediyorsun?

Babam dedi ki:

 “Evladım! İşkence günlerimde Allah beni bir sarhoş ile destekledi ve dayanma gücü verdi. Ellerim, ayaklarım zincirli, hücremden kırbaçlanmaya götürülürken birisi eteğimden çekti. Baktım, yere yıkılmış sarhoş bir mahkûm.

Bana dedi ki: “Bana bak İmam! Ben bu beldenin en büyük ayyaşıyım. İçki ve günah uğrunda tam 18 bin kırbaç yedim, inat ettim yine de bu batıl davamdan dönmedim. Sen ise Müslümanların imamısın. Sakın ola kırbaç yediğinde hak davandan ve söylediklerinden vaz geçmeyesin!” dedi.

 “Evladım! Nice âlim dostlarım bana vazgeç de kurtul derken, o sarhoş bana direnişi ve mücadeleyi nasihat etti. İşkence altında o sarhoşun sözleri beni dimdik tuttu. Allah ondan razı olsun, hidayet versin…”

MEHMET ÖZÇELİK

26-05-2018

 

https://www.facebook.com/yasamvesanat/photos/a.276003019103533.59492.229449740425528/849047588465737/?type=3

Loading

No ResponsesMayıs 26th, 2018