HAYATTAN FİRAR

HAYATTAN FİRAR

İntihar hayattan firar etmektir. Askerliğini bitirmeden,komutanın izni olmaksızın,terhis almaksızın bir kaçış gibidir.Bir varış değil,sürekli kaçış ve bir aranıştır.Ömür boyu kaçak muamelesi görmektir.Bu kaçış nereye?Bu kaçış kimedir?Meçhule…

Meçhullere kanat çırpan bir kuş,meçhullere kürek sallayan bir gemi,meçhullere göçen bir kervan gibidir intihar.

Bir erken emekliliktir intihar.Görev süresini bitirmeden malulen hatta onunda ötesinde hiçbir zaman emekli muamelesi görmeyecek olan hileli,çözümsüz bir yoldur…

Erken doğumdur.Bir doğum değil,gerçek bir ölümdür intihar.Yapısını tamamlamadan,9 ay 10 gün dolmadan organları tamamlanamadan doğum anında ölüme geçiş ve ölümü seçiştir.

Acziyetin,çözümsüzlüğün,çözümü seçmeden problemlerde bocalamanın diğer bir ifadeyle kısa yoldan çözüme gitmenin çözümsüz bir yoludur intihar.

İntihar ruhu olgunlaşmamış,aklı dolgunlaşmamış bir vücut binasının yıkımıdır.

Desteksiz bir hayatın,maddi manevi gıdasız kalmış olan bir yaşamın göz yaşıdır.

Yarası kapanmayan bir yara,tekrarı olmayan bir imtihanın kaybedilmesidir.Önüne sunulan onca aşamaların son aşamasından kaçıştır.

Madenlikten bitkisel bir hayata,oradan hayvan ve canlılığı,oradan milyarlarca insan olabilecek spermler içinde seçilip insan olma seviyesine yükseliş ancak önüne serilen bunca nimet ve imkanları reddediş ve nankörlükte bulunuştur intihar.

İntihar hayat sigortasının aşırı yüklemeden dolayı atmasıdır.

Sorumluluktan kaçıştır.Bir yönüyle de hayattan eleniştir.Bitiş ve tükeniştir.

En ağırı ise ilahi huzurdan tardedilmeye sebeb olmasıdır.Çünki ilahi huzurdan kaçıştır intihar.

Cenaze namazı ilahi huzura uğurlayıştır,tıpkı askere gönderme gibi.İntihar ise bundan mahrumiyettir.

Ceza amelin cinsindendir.İntiharın da cezası yapılan intiharın cinsinden olur,intihar ettiği şekilde bir muameleye tabi tutulur.

Hayatın sürekli sonbaharıdır,baharı olmayan…bir türlü gelmeyen…

Bunca büyük bir kaybın,bitiş ve tükenişin hiç mi hiçbir kurtuluşu yok?

İnsan aklıyla sorumlu olan bir varlık olduğundan aklıyla sorumlu tutulmaktadır.Eğer intihar eden kişi aklı ve düşüncesiyle bu işi yapmaksızın,iradesine sahib olmayan,akli dengesini kaybetme sonucu yapma hali bir ümit ışığı yakmaktadır.Aksi takdirde,Din intihardan men etmekte ve yasaklamaktadır.

Bu çareye şu düşünce yardım etmiştir;Bir insan ki bir çay ikram ederken bile hesabını yapıp düşünürken,bir çay parası kadar parayı bile sokağa atmazken,her şeyden daha kıymetli olan böyle bir hayatı nasıl olurda bir hiçliğe atar,bir hiçlik uğruna önemsiz görebilir.O halde bunu bilerek yapmamış,akıl tıpkı mecnun gibi düşünme özelliğini yitirmiş,akıl perdelenmiştir.Veya intihar anındaki pişmanlık ve çırpınışlar akıllıca benimsenmiş bir olay olmadığına bir ümit ışığı yakmaktadır,inşallah…

17-06-2004

Mehmet ÖZÇELİK

Loading

No ResponsesOcak 2nd, 2015