Ergenekon-Pkk/Suriye-İsrail/İran-Ermenistan

Ergenekon-Pkk/Suriye-İsrail/İran-Ermenistan
Suriye meselesi,küçük olmasına rağmen,Iraktan daha fazla problem çıkartacağa benziyor.
Bu günlerde eskilerden daha fazla olarak İran gündemde tutuluyor.
Gerçi hiç gündemden düşmedi ve düşürülmedi ki!!
Başta biz, birileri sahaya çekilerek, insanları önüne katıp sürüyecek büyük ateşe doğru sevkediliyor.
Bizde otuz yıldır süren ve sürdürülen pkk illeti suriyede beslenmekte,suriyeden sevkedilmektedir.
On sene öncesinde sesimiz yüksek çıkıp suriyeyi tenkid edince,apo suriyeden çıkarıldı ve sonuçta hapsedilmesine kadar yol aldı.
Türkiye-nin pkk illetinden kurtulması,suriyedeki rejimin değişimi iledir.
İran,Rusya,Çin Suriyeye ekonomik ve fikri açıdan destek olurken,İsrail siyasi açıdan pkk-yı kullanmakta, ortadoğuyu karıştırmaktadır.
Türkiye-deki Ergenekon başta pkk olmak üzere,bir çok menfiliklerin çatısını oluşturmaktadır.
Suriyenin yıkılması,bu köprünün dış bağlantısının yıkılmasıdır.
İkinci bir İsrail devleti oluşturmak demek olan kürt devleti ise,kolay yutulacak bir lokma olup,israilin işine yarar.
Bütün bu maşalar Türkiye-yi Suriye-ye benzetmek için Türkiye-deki başta askeri olmak üzere Ergenekon kanalıyla bir çok kurumlara sızılması, otuz yıldır bunu gerçekleştirmek için her türlü entrikayı devreye koymuş olmasıdır.
Suriye İrana kalkan oluşturmaktadır. Suriyenin yıkılması,İranın bir kolunu kaybetmesi demektir.
Suriye ermeni ayağını da içinde barındırmaktadır.
İsrail, Avrupa ve Amerika, Ortadoğu da çoğunluk ve çoğunluk hakim olduğu bir idareyi istemiyor. Onlar kullanabilecekleri azınlık devletlerin oluşumunu sağlıyor.
-Türkiye içeriden çökertilmeye çalışıldığı gibi, Ermeni soy kırımı gibi meselelerle de yıpratılmaya çalışılıyor.
*Kominizm ve sosyalizm ile doğunun dinini alamayıp müessir olamayanlar,bu sefer Apo gibi bir peygamber ve bayrak üreterek onun etrafında toplamak ve toplanmak suretiyle ateizme çekilmek isteniyor.
İş bununla kalmayıp,Türkiye-nin soy kırımcı bir devlet olduğu suçlamasını da dünya nezdinde kabul ettirmeye çalışılmaktadır.
*Cezayir Başbakanı, Türk yetkililerin Fransa’yla yaşadıkları “soykırım” tartışmalarında Cezayir tarihine gönderme yapmaktan vazgeçmelerini istedi.
Associated Press’in haberine göre, Başbakan Ahmed Uyahya, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki dostlarının Cezayir’in kolonileştirilmesinin ticaretini yapmaktan vazgeçmesini” istedi.”
Tam bir garabet. Kişilikten uzak bir davranış.
*Türkiye İttihat ve Terakki, Jön Türklerden beri kıskaç altında, adeta kuşatılmış.
*Taha Akyol son kitabında cumhuriyetin ilanını Meclis sürecinin 6 saatte bitirildiğini belirterek, “Tasarıya karşı çıkacak bütün muhalifler 29 Ekim’de Ankara dışında olduğu için Atatürk bu tarihi özellikle seçti” diyor.
Akyol değerlendirmesinde, “Daha iyi bir gelecek, daha mutlu ve güçlü bir Türkiye inşa edebilmek için Kemalist devlet hukuk anlayışı değil, demokratik devlet ve hukuk anlayışı rehber olmalıdır. Türkiye’nin artık ihtilal rejimine değil, demokratik bir hukuk devletine ihtiyacı vardır”
*”Peygamber dostlarından Huzeyfe, savaşla ilgili hadisde ; Ebu Hureyre’ nin yanı sıra Hz. Ali ve İbn-i Abbas’ın da bildirdiğini ifade etmiştir.
Bu üç sahabenin bildirdiği hadiste:
“Ahir zaman’ın harbi cihan harbidir. Çok kimselerin öldürüldüğü iki büyük harpten sonra bir üçüncüsü daha olacak. İkinci cihan harbinin ateşini yakan (başlamasına sebep olan) “Büyük Reis” künyesinde bir adamdır…”
MEHMET ÖZÇELİK
10-04-2012

Loading

No ResponsesOcak 2nd, 2015