BAŞBAKAN NEREYE SEVKEDİLİYOR?

BAŞBAKAN NEREYE SEVKEDİLİYOR?
Başbakanın bazı çıkışları bana Hasan Mezarcı’yı hatırlatmaktadır.O her ne kadar ölçülü çıkışlarda bulunmasa da yine de kendisini İsa olarak tanıtacak bir kimse değildi.
Mezarcı nasıl olduysa zihni yönlendirme ve bulandırma ile kendisine halkın gözünden düşürücü bir yöntem olan,kendisini İsa olarak tanıtması söylettirildi.
Birileri dıştan durduramadığı Mezarcı-yı,beynine girerek devre dışı bırakmayı başardı.
Başbakan Erdoğan-da;orta-doğuyu gezerken Araplara bizdeki bir asırlık bir türlü çıkaramadığımız laiklik kazığını benimsemelerini tavsiye etti.
İçi doldurulmamış bu ifade,şimdilik pek üzerinde durulmadığı için pek muteber kabul görmedi.İleride kokusu çıkar mı,onu da tarih gösterir.
Diğeri ise,öğretmenlerle ilgili yaptığı beyanı,bir usul hatası olarak kabul edilmeye çalışıldı.
Peygamberimizin:-Ben muallim -öğretmen- olarak gönderildim.-
Hz.Ali-nin;-Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.-ifadesine karşı,efendisine efendilik yapmaya çalışan kölenin halini hatıra getirdi.
Son haberler ise;Ergenekoncuların hapisten çıkmalarına sebeb olacak olan özel mahkemelerin kaldırılacağına dair ki beyanatı.
Bu da haklı olarak bazı insaf ehlini,Erdoğanı kim ele geçirdi? Sorusunu sormaya sevketmiş oldu.
Bütün bunlar küçümsenecek şeyler olmayıp,tamamen insanı ürpertmekte,Erdoğan-ın böyle bir yanlışı yapacağına ihtimal vermemeyi düşündürmektedir!
Zira Erdoğan bir asırlık gizli komitenin üzerine gitti,tüm vücudunu yakalamasa da kuyruğundan ele geçirmeyi başardı.
Bu da tarihe geçecek bir başarıdır.
Acaba bu yanlış çıkışların devamı gelecek mi?
Erdoğan yanındaki birilerine çok mu güveniyor?
Yoksa yanıltılıyor mu?
O kadar badireleri aşan bir insanın,içteki bir damlaya boğulacak olması çok tehlikeli sonuçları doğurur.Bu da Ergenekoncuların sürekli dillendirdikleri,hapisten kurtulacakları,bazı değişikliklerin yapılacağı,gerekirse bir iç ihtilale kadar gidileceği tehdidi,yoksa başbakanı korkutmuş mu bulunmaktadır?
Bizlere yansıyan haberlere göre;Başbakana ondan fazla öldürme girişiminde bulunuldu. Hepsinden de başarıyla kurtuldu.
Denizi aşıp gölde boğulmak çok hazin ve dehşetli olur.
Şimdiye kadar selahatta ve maharette birbirini aşan üç lider geldi; Menderes,Özal,Erdoğan.
İnşaallah bu düşüncemizde bir değişme olmaz.
Menderes-in o kadar hayrıyla beraber ona –Atatürkü koruma kanunu-nu çıkartanlar,Özal-a tam serbestlikle fuhşu ve yolsuzlukların yapılmasına da göz yumduranlar,olmaya ki Erdoğan –a da son anda,yüz yıldır bu milletin ruh ve bedenini bağlayan Ergenekoncuların kapısını açmaya,geriye dönüşe sebeb olmaya itici uygulamalar yaptırmayalar!
Millet her yönüyle Erdoğan-a güvendi.Güvenmeyi de hak etmişti.
Umarız bu kendisini bir gurura sevketmez.
Doğru ve doğruya yönlendirmelerini umduğumuz danışmanlarıyla isabetli adımlar atarken,milletin nabzını tutmaktan da geri kalmaz.
MEHMET ÖZÇELİK
02-06-2012

Loading

No ResponsesOcak 2nd, 2015