"İslami terör Pentagon'da üretildi" - Ropörtaj: Oktay Sinanoğlu


Henüz 26 yaşındayken dünyanın en genç profesörü olarak Yale Üniversitesi'nde ders vermeye başlayan, iki kez nobele aday gösterilen fizik , kimya ve moleküler biyokimya konusunda dünya çapında üne sahip olan ve Türk Einstein'i olarak bilinen Prof Dr Oktay Sinanoğlu Afganistan operasyonundan küreselleşmeye kadar değişik konularda KOMPLO.COM'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son günlerde sıklıkla dile getirilen İslami Fundamentalizm kavramının suni olarak üretildiğine dikkati çeken Sinanoğlu," Herkes diyor ki İslami terör şöyle, radikal İslamcılar böyle... Radikal İslam Pentagon'da üretilmiş bir kavramdır. Amerika'da beyin yapıcılar kavramları üretir, medya, üniversite ve strateji kuruluşlarıyla bu kavramları dünya gündemine sokarlar. Ardından da operasyonlar başlar. Bakın 1990'lı yılların başında Pentagon'da görevli bir fizikçi dostum açık ve net olarak şunu demişti; "Bugünlerde Pentagon'daki generaller yeni düşman arayışına girdiler. Komünizm çöktü yeni düşman olarak İslam hedef seçildi. Çok yakında İslami terör lafını duyacaksınız" Sonra ne oldu? Herkes neler yaşandığını biliyor" şeklinde konuştu.

MEDENİYETLER ÇATIŞMASI SENARYODUR

Yaklaşık 40 yıldır M.İ.T, Yale gibi dünyanın en önemli üniversitelerinde kürsü başkanlığı yapan Prof Sinanoğlu son yıllarda gündemimize giren bir çok kavramında kasıtlı olarak üretildiğini iddia ediyor. Medeniyetler Çatışması tezinin de sipariş üzerine hazırlandığını iddia eden Sinanoğlu "Amerika'nın yeni düşmanı olarak belirlenen İslam için tezgahlanmış bir tezdir bu. Huntington'a havale edilmiştir. Amerika bunu hep yapar. Gelecekte olacak olaylar yada politikalar için tezler yazdırır, kürsüler açtırır, kitaplar yazdırır. Sonra da basın aracılığı ile, filmlerle dünyaya yayar. Aslında Amerika'da Huntington'a ve Medeniyetler Çatışması tezine kimse yüz vermez. O üçüncü dünya ülkeleri için bir tezdir"diyor.

Küreselleşmenin de Türk aydını tarafından yanlış anlaşıldığını savunan Prof Sinanoğlu, Türk aydınının özellikle de basınının olayları anlamadan, derinlemesine incelemeden gündemine alıp şişirdiğini söyledi. Küreselleşme sözünü ortaya atanlar için "Küresel Kraliyetçiler" tanımını kullanan Sinanoğlu "Diyorlar ki 3-5 şirket karını arttırmak için dünya çapında iş yapıyor. Küreselleşme budur diyorlar. Küreselleşme bu değildir. Küresel Kraliyetçiler gizli bir yapılanmadır. 1700'lü yıllardan bu yana gelir. Bu örgütlenmenin temelinde belli bir ırk yada din yok. Gizlilik temel esaslarıdır. Hakim sınıf kavramı vardır. Küreselleşmede ki temel amaçta 'kraliyet' olarak tanımlanan tek dünya devletini kurmak ve yönetim dışındaki hakim sınıfa hiç bir hak tanımamak hedeftir. Yarı gizli yarı açık vakıflar kurarlar, sosyal yardım kuruluşlarıyla dünya çapında lobiler yaparlar. Amerika 'da yaygın olan kanı 11 Eylül saldırılarının da anti küreselcilerle bu kutsal ittifakın bir organizasyonu olduğu yönünde" şeklinde konuşuyor. Yeni Dünya Düzeni sözününde bir senaryo olduğuna işaret eden Sinanoğlu " Bakın 1 Dolar'ın üzerine. Latince ' yeni dünya düzeni' yazar. Pararın basım tarihi 1776'dır. Paranın üzerindeki sembol de Amerikan Meclisinin girişindedir. Bunlar bilinen gerçeklerdir ancak komplo teorisi olarak hafife alınır" dedi.

KUTSAL İTTİFAK VE AB

Dünyanın dört bir yanında yaklaşık 40 yıldır konferanslar veren, bilimsel çalışmalar yapan Prof Dr Oktay Sinanoğlu son yıllarda gündeme gelen bir takım yapılanmalarında çok tehlikeli olduğunu iddia ediyor.

Dünyada görünenin aksine 1700'lü yıllardan bu yana gizli örgütlenmelerin etkili olduğunu savunan Prof Sinanoğlu "Bu illa ki bir dine yada ırka bağlı olmayı gerektirmez. Mesela Bush ailesi Anglo-Sakson'dur ve 120 yıldır bu örgütlenmeye hizmet eder. Tüm dünyada örgütlüdürler. Bunlar diyor ki dünyada insanların çoğu ahmaktır hiç biri işe yaramaz. Dünyayı biz idare edecez. Toplasak toplasak, biraz da abartsak toplamları 2 milyonu geçmez. İnsanların gerisi hiç bir işe yaramaz,hatta arada kalan 5 -10 milyon insan kırılırsa iyi bile olur diyenler var. Tamamiyle insanlık düşmanı, tamamiyle kendi takımının hakimiyeti esasına dayanan ve bu meseleye de din gibi inanan bir ögrütlenme çeşidi." şeklinde konuşuyor.

Kutsal İttifak olarak adlandırılan bu örgütlenmenin dünyayı kendi hakimiyetlerinde tutmak için bir kaç bin kişinin bile öldürülebileceği eylemleri kolaylıkla gerçekleştirebileceğini iddia eden Sinanoğlu "Son yıllarda Türkiye'de bir tartışma aldı başını gitti. Yok Batı'da ulus devlet bitti, ulus dilleri kaybolacak diye. Yok öyle bir şey . Avrupa Birliği projesi dünya devleti projesinin bir ön aşamasıdır. Ancak bu örgütlenemin yaptığı bir şey daha var. Resmi söylemin dışındaki herşeye komplo gözüyle bakılmasını sağlamak. Bütün bunları ben söylemiyorum. Amerika'da , Avrupa'da bir çok çevrede bunların belgeleri ortaya çıkmaya başladı bile" dedi.